Ratched logo

Ratched recensie op Netflix België [eerste indruk]

Ratched recensie op Netflix BelgiëRatched ***

Bedenker: Ryan Murphy (The Politician, Hollywood, American Horror Story)

Met Sarah Paulson, Vincent D’Onofrio, Corey Stoll, Sharon Stone, Finn Wittrock, Cynthia Nixon, Judy Davis, Jon Jon Briones, Charlie Carver, Alice Englert, Amanda Plummer, Hunter Parrish, Rosanna Arquette, Sophie Okonedo, Joseph Marcell,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van A Cure for Wellness & reboots van filmklassiekers zoals Doctor Sleep & Twin Peaks S3.

Het verhaal: We leren Mildred Ratched kennen, een verpleegster die werkzaam is in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina. Mildred gedraagt zich als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert verandert dit volledig. Eenmaal Mildred meer betrokken raakt bij de verontrustende experimenten die op mensen worden uitgevoerd in de inrichting, verliest ze haar onschuld en zien we hoe een zorgzame vrouw verandert in een monster.

Ratched recensie op Netflix België

Ons verdict: Toen wij ooit hoorde dat het personage van de Joker zou gespeeld worden door een relatief onbekende nadat Jack Nicholson het personage naar film Walhalla toverde, hadden wij nooit gedacht dat er maar liefst 2 acteurs zijn prestatie zouden overtreffen. Het toont dat geen enkele legendarische acteerprestatie, serie of film een ongenaakbare status heeft in Hollywood. Regisseurs zoals Mike Flanagan & David Lynch gingen al retro met herinterpretaties van legendarische films of series zoals The Shining & Twin Peaks en nu gaat ook Ryan Murphy zijn handen stoppen in een filmklassieker zoals One Flew Over the Cuckoo’s Nest met Ratched op Netflix België.

Sarah Paulson & Judy Davis in Ratched recensie in Netflix België

Ratched met in de hoofdrol Sarah Paulson die de Oscarprestatie van Louise Fletcher moet evenaren, is een typische Ryan Murphy-productie met vanaf de eerste minuten een kleurrijke symboliek, extravagante kostuums & knipogen naar misbruik tegenover gay society. Paulson trekt de productie naar zich toe, zowel visueel als theateraal maar in onze ogen is zij geen goede match voor het personage van Mildred Ratched, gezien er op geen enkele manier naar de oude vertolking wordt gegrepen. Paulson doet haar ding uit Glass verder zonder referentie te doen naar Louis Fletcher wat heel wat fanboys tegen de borst zal stoten. Andere castleden zoals Sharon Stone & Cynthia Nixon komen dan weer goed uit de hoek. Ratched gaat wel wat slecht van start met vooral erbarmelijk slechte filmmuziek, maar de voortreffelijk aflevering na de pilot maakt heel veel goed met het middenstuk dat loopt op automatische piloot. Tot slot moeten we ook bekennen dat Ratched niet tot zijn ere komt in het overaanbod aan Netflix-films & series. Bij een zender als Showtime had het bvb. beter tot zijn recht gekomen omdat het meer focus & aandacht zou krijgen.

Kortom, Ratched is de meest aanvaardbare Ryan Murphy-serie op Netflix tot op heden, maar net zoals Doctor Sleep is Ratched een ondermaatse ondersteuning voor een filmklassieker.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter