American Pie: The Book Of Love DVD review

american Pie 7American Pie: The Book Of Love**

Regie: John Putch

Met: Bug Hall, Brandon Hardesty, Beth Behrs, Rosanna Arquette, Eugene Levy

Speelduur: 95′

En de koe is blijkbaar nog steeds niet uitgemolken…

Het verhaal: Rob, Nathan en Lube zijn drie vrienden van de middelbare school met maar één doel voor ogen: scoren bij de meiden van hun dromen. Per toeval ontdekken ze, weggemoffeld in de schoolbibliotheek, een legendarische gids voor seksueel succes, samengesteld door oud-studenten. Er ontbreken echter een paar bladzijden in het boekwerk, wat zorgt voor een paar hilarische verrassingen…

Book of love

Ons verdict: We waren er hier op de redactie van Moviepulp ondertussen wel van overtuigd dat de American Pie-geldkoe ondertussen was uitgemolken. Maar mispoes! Zoals u onderhand al weet kruipt het bloed in Hollywood waar het niet gaan kan en ontdekte men bij Universal als gevolg van de onverwacht sterke verhuur- en verkoopcijfers van de ‘direct-to-video’-sequels, dat er duidelijk een markt was voor goedkope videovervolgen. Vandaar nu dus American Pie: The Book Of Love, ondertussen deel zeven (!) in de schier onuitputtelijke American Pie-franchise! Van de originele cast is behalve Eugene Levy uiteraard niemand meer van de partij en we zijn tevens blij dat de jonge binken en sexy grieten hun eigen ding doen in plaats van de personages uit de drie bioscoopfilms te kopiëren. Het is zelfs verrassend dat deze direct-to-DVD-prent best grote namen bevat. Of wat dacht u van: Rosanna Arquette, Curtis “Revenge of the Nerds” Armstrong, Kevin Federline, C. Thomas Howell, Tim Matheson, Steve Railsback en Bret Michaels. De humor is weer lekker plat, maar vaak erg onnozel en helaas missen de meeste grappen ook nog eens compleet hun doel. De makers proberen het geheel wat te kruiden met een boel blote borsten, maar ook dit kan dit verdronken kalf niet meer redden. Kortom, zwakke kost en men mag deze franchise stillekes aan wel laten rusten.

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld oogt scherpte, maar bevat soms wat filmgrain zodat er hier en daar softe momenten te zien zijn. De heldere kleuren ogen warm en realistisch en zoals verwacht vormen vuiltjes, krasjes of andere storende beschadigingen geen enkel probleem. Dramatische digitale compressiefouten hebben we eveneens niet opmerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met goed verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. De filmmuziek zorgt voor wat ruimte, maar verwacht echter geen spectaculair geluidsbeeld.Ruis of andere storingen zijn niet aan de orde. Extra features zijn eveneens niet aanwezig!

Bekijk hier de trailer van American pie 7:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter