Paul Blart: Mall Cop DVD review

Paul Blart coverPaul Blart: Mall Cop***

Regie: Steve Carr

Met: Kevin James, Keir O’Donnell, Jayma Mays, Raini Rodriguez

Speelduur: 87′

Onnozele komedie, die dankzij de onbeholpen charme van Kevin James nog best te genieten is.

Het verhaal: De gemoedelijke Paul Blart (Kevin James) droomt al zijn hele leven van een baan als State Trooper. Totdat hij wordt toegelaten op de academy, werkt hij als bewaker in een winkelcentrum. Hoewel niemand anders zijn baan serieus neemt, vindt Paul zelf dat deze cruciaal is om de veiligheid van de shoppers te garanderen. Op de laatste vrijdag voor Kerstmis wordt het winkelcentrum overvallen. Ongetraind, ongewapend en door zijn grote lijf een niet te missen doelwit, besluit Paul dat het nu tijd is om te laten zien dat hij de enige is die het op kan nemen tegen de criminelen…

paul_blart_mall_cop

Ons verdict: Nu het jaareinde voor de deur staat kunnen we stillekes aan eens beginnen terugblikken op het afgelopen filmjaar. En als er één trend zichtbaar werd dan was het wel die van de sleeperhits, ofte films die tegen alle verwachtingen in en onder de radar enorme successen werden. Kijk naar Taken, The Hangover, Paranormal Activity, maar ook naar Paul Blart: Mall Cop, een bescheiden komedie met Kevin James (Hitch, Now I Pronounce You Chuck & Larry). Deze 26 miljoen dollar kostende prent bracht wereldwijd 184 miljoen dollar op! Allemaal goed en wel, maar hoe is de eigenlijke film nu hoor ik de meeste nu al afvragen? Wel, grote kunst is het op zijn zacht gezegd niet en origineel kan je het gegeven ook al moeilijk noemen. De humor is zoals verwacht plat, onnozel en vaak behoorlijk flauw, toch komt Kevin James met bijzonder veel weg zodat je vaak niet anders kan dan om toch eens smakelijk te lachen. Het is dan ook zijn onbeholpen charme die de meubelen wat kan redden van deze Paul Blart: Mall Cop. Kortom, een huurtip voor het hele gezin!

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een goed contrast en prima detail. De kleuren ogen levendig en spatten van het scherm. De gebruikte filmprint is volledig vrij van vuiltjes en filmgrain vormt nergens een echt probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met heldere en goed verstaanbare dialogen uit de centerspeaker. De muziek komt prima tot haar recht en elk kanaal komt in actie bij de actie- en komediescènes. Ruis of andere oneffenheden in het geluid zijn gelukkig niet aan de orde. De DVD bevat overigens een schat aan bonusmateriaal, met op kop een prima audiocommentaar door hoofdrolspeler Kevin James en producent Todd Garner. Ook aanwezig: weggeknipte scènes, een resem trailers en maar liefst tien featurettes over diverse aspecten van het maken van de bewuste film. Van de stunts en locaties, tot het plezier dat er op de set heerste en natuurlijk ook een item met Kevin James. Een fijn pakketje dus op een prima DVD!

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.