Chanbara Beauty DVD review

chanbara beauty coverChanbara Beauty*

Regie: Yôhei Fukuda

Met: Eri Otoguro, Tomohiro Waki, Manami Hashimoto, Tarô Suwa

Speelduur: 86′

Ergerlijk onnozele en gruwelijk oninteressante Japanse videogameverfilming!

Het verhaal: De sexy bikinibabe en zwaardvechtkunstenares Aya dwaalt rond in een desolate, door zombies bevolkte wereld. Ze heeft een missie: samen met haar dikke vriend Katsuji en de schietgrage, in leer geklede bikerchick Reiko is ze namelijk op zoek naar de verblijfplaats van de gestoorde geleerde Dr. Sugita, het brein achter de zombieplaag. De drie moeten zich eerst door stapels zombieledematen heen hakken alvorens ze oog in oog komen te staan met Sugita. Dan blijkt dat hij een gevaarlijk bondgenoot heeft: Saki, een duivel in schoolmeisjesuniform, even gevaarlijk met het zwaard als Aya. Een dodelijke strijd begint…

ChanbaraBeauty1

Ons verdict: Chanbara Beauty is een goor bloedfestijn, met elke fetisch waar de gemiddelde Japanse man wild van geraakt (lees: meisjes in schooluniform en andere fijnzinnige sekstoestanden). Het (on)ding is een verfilming van het schijnbaar alleen in Japan erg populaire videospel met de ronkende titel: “One Chanbara Bikini-Samurai Squad”. Het bloed spuit weliswaar feestelijk in het rond in deze prent en men kijkt niet op een lichaamsdeel meer of minder, maar erg geweldig is het helaas allemaal niet. En dan drukken we ons nog bijzonder zacht uit! Chanbara Beauty zit tot de nok volgepropt met povere make-up, beschamende amateuristische speciale effecten (dit moet je zien om te geloven!) en infantieel humor. Het is duidelijk nergens de bedoeling geweest van de cineast aan het roer om een serieuze horrorprent af te leveren, maar een beetje moeite mag toch wel. Het acteerwerk is gruwelijk slecht en we kregen vaak schaamrood in de plaats van de mensen wiens naam op de affiche gedrukt was! Chanbara Beauty duurt amper 85 minuten, maar het leek wel een eeuwigheid. Te mijden als de pest en deze waarschuwing bedoelen we helemaal niet licht!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is over het algemeen bevredigend, zonder echt potten te breken. Het schaduwdetail is prima, met een redelijk zwartniveau. De kleuren ogen wat aan de fletse kant, maar echt storen doet dit niet. De beeldkwaliteit bevat wel wat beeldruis, maar blijft verder gespaard van al storende oneffenheden. Ondanks dat er op de cover gesproken wordt van een DTS 5.1-track, moeten we het stellen met een Japanse Dolby Digital 5.1-track, die overigens eveneens niemand zal verbazen. Maar de dialogen klinken zuiver en komen netjes uit de centerspeaker, zonder teveel ruis of andere storingen. Extra’s zijn beperkt tot de typische slideshow en wat trailers.

Bekijk hier de originele trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.