Fighting DVD review

fighting coverFighting***

Regie: Dito Montiel

Met: Channing Tatum, Terrence Howard, Luis Guzman, Zulay Henao

Speelduur: 105′

Redelijke knokfilm, waar toch iets meer inzat!

Het verhaal: Shawn MacArthur (Channing Tatum), een jongen uit de provincie, is met lege handen naar New York gekomen. Door op straat nep-artikelen te verkopen, weet hij met moeite de touwtjes aan elkaar te knopen. Zijn leven neemt een heel andere wending als wanneer zwendelaar Harvey Boarden (Terrence Howard) hem op straat ziet vechten en merkt dat Shawn een natuurtalent is. Als Harvey Shawn aanbiedt om hem te helpen het grote geld binnen te halen, beginnen de twee een moeizame samenwerking. Harvey wordt Shawns manager en laat hem kennismaken met een corrupt circuit van straatvechters, waarin rijke patsers weddenschappen afsluiten op sporters die even gemakkelijk weer worden afgedankt. Vrijwel van de ene op de andere dag wordt hij een ster, die in een reeks onthutsend heftige partijen gehakt maakt van professionele boksers, oosterse vechtsportkampioenen en kooivechters. Maar als Shawn ooit wil ontsnappen aan de duistere wereld waarin hij terecht is gekomen, dan moet hij het allerzwaarste gevecht van zijn leven leveren.

fightingpic

Ons verdict: Als er iets is waar u ons steevast mag voor wakker maken dan is het wel een inspiratievol knokdrama waar de underdog het (bijna) haalt. Rocky legde jaren geleden de basis en sindsdien zijn er talloze opvolgers geweest. Met Fighting probeert de minder bekende filmmaker Dito Montiel ook een gooi te doen. De trailer deed ons alvast het beste hopen en ook de geïnspireerde casting (Terrence Howard, Luis Guzman en the up and coming Channing Tatum) kon ons volledig bekoren. Het scenario volgt echter het bekende pad en je voelt helaas bitter weinig affectie met de hoofdpersonages. Hoewel het acteerwerk degelijk is, zijn de personages vaak te warrig en te antipathiek om je echt vlotjes te laten meevoeren. De knokpartijen zijn dan weer redelijk, met een voet gegrond in de realiteit en niet teveel foefjes om het geheel wat glamoureuzer voor te stellen. Fighting sleept – vooral naar het einde toe – ook wat aan en wat snedigere montage had het tempo enkel maar ten goede gekomen. De film is niet slecht, maar mits een betere en meer ervare cineast had hier ongetwijfeld heel wat meer uitgekomen zijn. Wat ons betreft eerder een huurtip!

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een bevredigend contrast en idem voor het schaduwdetail. De zwarte tinten zijn degelijk en de kleuren ogen realistisch. De gebruikte print is verder proper, zonder vuiltjes of andere dramatische oneffenheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een goede weergave van muziek en geluidseffecten. De subwoofer onderlijnt hier en daar het audiogeweld, met verder heldere en goed verstaanbare dialogen die netjes uit de middenste speaker komen. Ruis en storingen hebben we gelukkig niet kunnen waarnemen. De extra’s zijn jammer genoeg beperkt tot een aantal weggeknipte scènes. Maar nogmaals, Fighting is niet meer dan een tripje naar de videotheek waard.

Bekijk hier maar eens de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter