The Red Sea Diving Resort recensie op Netflix België

The Red Sea Diving Resort recensie op Netflix BelgiëThe Red Sea Diving Resort ***

Regie: Gideon Raff (Heroes Reborn, Tyrant, Homeland)

Met Chris Evans, Haley Bennett, Ben Kingsley, Michael Kenneth Williams, Michiel Huisman, Chris Chalk, Greg Kinnear, Alessandro Nivola, Alona Tal,…

Speeltijd: 129′

Ga kijken als je hield van Operation Finale & 7 Days in Entebbe.

Het verhaal: Een groep gekke Israëlische Mossad-agenten proberen in 1977 Ethiopische vluchtelingen van Joodse afkomst via Sudan te redden door een commercieel hotel uit te baten: The Red Sea Diving Resort.

The Red Sea Diving Resort recensie op Netflix België

Ons verdict: Dat de verhalen van de Israëlische inlichtingendienst Mossad zoals paddenstoelen uit de grond schieten, is een understatement met voorbeelden zoals 7 Days in Entebbe, Operation Finale & Spider in the Web, maar schrijver Gideon Raff, bekend van onder meer het pennen aan series zoals Homeland & Tyrant, heeft wel de geldkraan van Netflix achter zich en mooie namen zoals Chris Evans, Ben Kingsley en zelfs de Nederlander Michiel Huisman.

Met een speelduur van meer dan 2 uur lukt het Evans niet om dezelfde stunt uit te halen van The Avengers: Endgame, want ondanks het sterke met momenten surreëel verhaal van The Red Sea Diving Resort, over een Israëlische overheid die Afrikanen van Joodse afkomst proberen naar ‘hun thuisland’ te brengen, is de film vooral traag en een stuk te lang. Het eindpunt is altijd in zicht, maar de film weet af en toe niet waar dit eindpunt is, waardoor het met momenten ondanks de entertainende cast en spannende toevalligheden slaapverwekkend is. Het torso van Chris Evans samen met de poep van Michiel Huisman (niet te vergissen met America’s ass uiteraard) zullen sommigen onder ons wel bezighouden in de tussentijd, maar wij keken vooral naar een doordeweekse televisiefilm met een betere cast. When They See Us-acteur Chris Chalk laat eveneens een slappe indruk na als de vijand van het verhaal en kan nog heel wat leren van Idris Elba in Beasts of No Nation. Tot slot laat het einde wat te wensen over, hoewel we de echte beelden van het historisch voorval wel konden pruimen.

Kortom, Netflix vervroegt zijn vrijdag-film naar woensdag met The Red Sea Diving Resort. Niet slecht, maar ook niet spectaculair.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter