Spider-Man: No Way Home recensie in IMAX 3D

Spider-Man: No Way Home recensie in IMAX 3DSpider-Man: No Way Home *** 1/2 in IMAX ****

Regie: Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Far from Home)

Met Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Zendaya, Jacob Batalon, Tony Revolori, Marisa Tomei, Jon Favreau, J.K Simmons, Alfred Molina, Jamie FoxxWillem Dafoe,…

Speeltijd: 148′

Ga kijken als je hield van The Avengers: Endgame.

Het verhaal: Voor het eerst in de filmgeschiedenis van Spider-Man wordt onze vriendelijke buurtheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer scheiden van de hoge inzet van een superheld zijn. Wanneer hij om hulp vraagt van Doctor Strange, wordt de inzet nog gevaarlijker, waardoor hij moet ontdekken wat het werkelijk betekent om Spider-Man te zijn.

Spider-Man in Spider-Man: No Way Home recensie in IMAX 3D

Ons verdict: Olé, het Overlegcomité van België gaf groen licht voor het open houden van de Belgische bioscopen, hetzij met mondmaskers & minimale bezetting, maar het zorgt er toch niet voor dat de leuke blockbusters op het einde van het drukbezette filmjaar 2021 geen release krijgen. Marvel Studios komt daarbij met zijn laatste film van het jaar in samenwerking met Sony Pictures, het hooggeanticipeerde Spider-Man: No Way Home, de 3de film uit de Homecoming-reeks met het populaire trio Tom Holland, Zendaya & Jacob Batalon.

Doctor Strange in Spider-Man: No Way Home recensie in IMAX 3D

De marketing van de nieuwste MCU-film speelt daarbij op het scherpst van de snede door de comeback van heel wat gewezen Spider-Man-(anti)helden aan te kondigen. Marvel Studios onder leiding van Kevin Feige geeft daarbij een nieuwe multiverse -interpretatie aan de gewezen Sony-films die zowel aanhangers als tegenhangers heeft. Goed nieuws is dat het daarbij iedereen die houdt van (een bepaalde) Spider-Man een beetje geeft wat het wil. Enjoy the ride, zouden we zeggen, MoviePulpers! Dat betekent weliswaar dat de schrijvers heel wat tijd nodig hebben, maar ondanks de magistrale speelduur van 2 uur en een half moeten we wel toegeven dat het werkt en ons daarbij geëntertaind hield dankzij de humor & de dynamiek van de jongste castleden van de hoop. Spider-Man: No Way Home profiteert van de sterke legacy die de Marvel Cinematic Universe met zich meepakt, maar wijzigt die van Sony lichtjes om het hele gebeuren klaar te maken voor Generation Z die ongetwijfeld (meermaals) zal bulderen van plezier bij deze allernieuwste Spider-Man-film. Tot slot nog even vermelden dat  Spider-Man: No Way Home misschien wel minder is als Spider-Man: Far from Home, maar zich zeker overtreft als je het vergelijkt met The Avengers: Endgame. Prachtig werk opnieuw van regisseur Jon Watts & zijn schrijvers Chris McKenna & Erik Sommers.

Kortom, Spider-Man: No Way Home is Sony’s Endgame en het haalt daarbij alles uit de kast om grootste Avengers-film op de pijnbank te plaatsen. Opnieuw puik werk van Jon Watts & Marvel Studios. Vanaf morgen beschikbaar in Belgische bioscopen!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter