Cherry recensie op Apple TV Plus

Cherry recensie op Apple TV PlusCherry ***

Regie: Anthony & Joe Russo (The Avengers: Endgame)

Met Tom Holland, Ciara Bravo, Jack Reynor,…

Speeltijd: 142′

Ga kijken als je hield van Jarhead.

Het verhaal: Cherry gaat van vroegtijdig schoolverlaten tot legerdokter in Irak – alleen ondersteund door zijn enige ware liefde, Emily. Maar na zijn terugkeer van de oorlog met PTSS, verandert zijn leven in drugs en misdaad terwijl hij worstelt om zijn plek in de wereld te vinden.

Tom Holland in Cherry recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Apple is duidelijk jaloers op de vele awards die Netflix de voorbije jaren heeft opgehaald. Zo probeert het kost wat kost grote namen binnen te halen voor zijn streamingdienst die zowat iedere Apple-gebruiker met een nieuw Apple-toestel gratis meekrijgt voor een jaar. Intussen probeert Apple op zijn publiek in te spelen door meerwaardefilms & -series te brengen. Joe & Anthony Russo gaan zo een beetje arty met Cherry na hun actie-avonturen met Extraction & Mosul.

Tom Holland in Cherry recensie op Apple TV Plus

Nu, Joe & Anthony Russo nemen tegen onze zin in hun tijd met Cherry, wat met een cut van meer dan 2 uur deze keer vereist dat de kijker een inspanning levert voor van hun euvre te genieten. Met 6 hoofdstukken kan de film ook deze keer weer opnieuw zien als een serie, nieuwe trend in Hollywood zo te zien. De Russo’s proberen daarmee de boel toegankelijk te maken met hun toch wel maatschappelijk kritische film die de manier waarop Amerika zijn oorlogsveteranen opvangt, aankaart. De eerste hoofdstukken zijn weliswaar niet alles met veel te lange takes & de chemie die wat mist tussen Holland & Bravo, maar eens in Irak komt de hoop op gang. Cherry gaat en staat niet enkel met de visie van de Russo broers, ook Tom Holland haalt alles uit de kast en zet daarbij zijn strafste en meest veeleisende prestatie ooit neer hoewel we nog steeds niet voorbij zijn goedlachse Spider-Man kop kunnen kijken. Enkel spijtig dat hiervoor zoveel tijd nodig was. Tot slot nog even vermelden dat de Russo’s echt wel weten hoe ze een film kunnen maken met een geslaagd einde. Of was dat enkel de prachtige muziek uit de epiloog die de boel aanvaardbaar maakte?

Kortom, met de zware film Cherry probeert Apple de cinefielen onder zijn publiek aan te spreken, maar voor ons is het geen reden om op de streamingdienst te abonneren. Werk aan de winkel!

Tom Holland in Cherry recensie op Apple TV Plus

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter