Mosul recensie op Netflix België

Mosul recensie op Netflix BelgiëMosul *** 1/2

Regie: Matthew Michael Carnahan

Met Suhail Dabbach, Adam Bessa, Is’haq Elias, Waleed Elgadi, Hayat Kamille, Thaer Al-Shayei, Ben Affan, Qutaiba Abdelhaq, Mohimen Mahbuba,…

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van Zero Dark Thirty, Sicario, Green Zone, Extraction & Sand Castle.

Het verhaal: Hun stad is in de handen van terroristen gevallen en hun dierbaren zijn verdwenen. Als wraak hen verenigt, wordt hun dodelijke missie persoonlijk. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De cast van Mosul Netflix recensie

Ons verdict: Het actiefilmgenre heeft het moeilijk nu straight-to-DVD releases meer en meer concurrentie krijgen van streamingdiensten. Het helpt natuurlijk ook niet als streamingdiensten zoals Netflix succesvolle actiefilms maken. In het rijtje van meest succesvolle films op Netflix pronken maar liefst 5 actiefilms waaronder Extraction onder productie van de broers Russo die hun avontuur van Marvel vaarwel hebben gezegd om hun fans stevige actie te brengen.

Deze Mosul hoort in het rijtje van de recente releases, want het regisseursduo geeft schrijver Matthew Michael Carnahan (The Kingdom, State of Play, Deepwater Horizon) deze keer de kans om uit te blinken met de Arabische actiefilm Mosul. In heel wat opzichten is Mosul bijna een kopie van Extraction als je kijkt naar bvb. de cinematografie, de actieshots in compacte ruimtes, de keuze van camerahoeken,… De karakterkop van Hurt Locker Suhail Dabbach als hoofd van de Nineveh SWAT-team in het Iraakse Mosul is ook een goede keuze als lead van de film, maar het zijn vooral de keuzes van de producenten & regisseur in het verhaal dat de actiefilm net dat tikkeltje beter maakt dan de zoveelste DVD-release van Nicolas Cage, Jean-Claude Vandamme, Dolph Lundregn of Sylvester Stallone. Iets wat stilletjes aan een trademark begint te worden van de Russo’s, hoewel het duidelijk is dat regisseur Matthew Michael Carnahan  zijn mosterd heeft gehaald bij The Kingdom. Adam Bessa mag dan qua allure misschien niet van het niveau zijn dan Chris Hemsworth, in de MENA-regio zal hij op handen gedragen worden met deze Netflix-release. Tot slot heeft Mosul geef expectionele cut, de film blijft vrij constant van het begin tot het einde met het bloed & gore dat de kijker ook weinig probeert uit te dagen. Het is eerder de aangrijpende gebeurtenissen in Mosul die naar de keel grijpen.

Kortom, Mosul is een typische geproduceerde actiefilm door de Russo Brothers in de aard van 21 Bridges & Extraction. Verrassende Arabische aanrader op de streamingdienst!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter