Hillbilly Elegy recensie op Netflix België

Hillbilly Elegy recensie op Netflix BelgiëHillbilly Elegy ***

Regie: Ron Howard (The Da Vinci Code, A Beautiful Mind, Solo: A Star Wars Story, Rush)

Met Gabriel Basso, Amy Adams, Haley Bennett, Glenn Close, Freida Pinto, Owen Asztalos, Bo Hopkins, Keong Sim,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van The Devil All the Time, 3 Billboards Outside Ebbing Missouri & I Know This Much is True.

Het verhaal: Een urgent telefoontje trekt een student rechten aan de universiteit van Yale terug naar zijn geboorteplaats in Ohio, waar hij terugblikt op 3 generaties familiegeschiedenis en zijn eigen toekomst.

Hillbilly Elegy recensie op Netflix België

Ons verdict: Nieuwsblad maakte onlangs brandhout van de nieuwe meerwaardefilm Hillbilly Elegy op Netflix, één van de laatste grote films die de populaire streamingdienst in het begin van het filmjaar aankondigde.  Thans zou de film op papier menig cinefiel de wenkbrauwen moeten laten vibreren met namen zoals Amy Adams, Haley Bennett, Glenn Close & Freida Pinto en een regisseur zoals Ron Howard achter de camera.

Echter weten we al vanuit het verleden dat Howard niet altijd de meest uitdagende content brengt en dat is ook niet anders met deze film gebaseerd op de bestseller van J.D. Vance. Zijn gloriejaren met A Beautiful Mind & Da Vinci Code zijn spijtig genoeg voorbij en we verstaan dan ook dat de man wordt ingezet door MasterClass om zijn laatste dagen te slijten als leerkracht Audiovisuele & Beeldende Kunsten. De box office resultaten van Solo: A Star Wars story legde hem in die zin geen windeieren. Nochtans is Ron Howard niet de zwakste schakel in Hillbilly Elegy, want de Netflix-film is zeker niet zijn slechtste. Het is eerder het charisma van de vrij onbekende “Chris Pratt-clone” Gabriel Basso die de kracht van Hillbilly Elegy doet afremmen, terwijl we o.m. Amy Adams opnieuw in een gelijkaardige rol als anders zien. De casting is weliswaar van topniveau met Glenn Close die als nagenoeg onherkenbaar ‘redneck’ in Hillbilly Elegy de beste prestatie neerlegt van de groep. Hillbilly Elegy hield ons dit weekend bezig, maar we moeten toegeven dat er in het genre heel wat betere referenties te vinden zijn zoals o.m. het sterke I Know This Much is True. Maar te zwijgen dat het ons iets te hard liet terugdenken aan de recente Netflix-film The Devil All the Time. Hillbilly Elegy is tegenover laatstgenoemden iets te braafjes.

Kortom, Hillbilly Elegy is misschien niet Ron Howard’s beste werk, maar de cast mag er zeker zijn en het hield ons bezig gedurende het weekend. Hillbilly Elegy topcontent noemen, is misschien wat veel, maar het rommel noemen vinden we er dan weer over.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.