The Devil All the Time recensie op Netflix België

The Devil All the Time recensie op Netflix BelgiëThe Devil All the Time ***

Regie: Antonio Campos (The Sinner S2, Simon Killer, Afterschool)

Met Tom Holland, Robert Pattinson, Jason Clarke, Bill Skarsgård, Haley Bennett, Eliza Scanlen, Sebastian Stan, Mia Wasikowska, Riley Keough,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van The Ballad of Buster Scruggs, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile & Da 5 Bloods.

Het verhaal: Sinistere personages komen samen rond een jonge man die toegewijd is aan het beschermen van zijn dierbaren in een naoorlogse stad in het achterland vol corruptie & wreedheid.

xxxxx

Ons verdict: Netflix, wat een bedrijf. In het midden van de coronapandemie brengt het een titel zoals The Devil All the Time uit met een A-list cast (Tom Holland, Robert Pattinson, Jason Clarke, Bill Skarsgård, Haley Bennett, Eliza Scanlen, Sebastian Stan, Mia Wasikowska, Riley Keough), terwijl andere grote internationale filmstudio’s met de handen in het haar zitten om hun films gereleased te krijgen in bioscopen. De releases op Netflix lopen als een trein, ondanks de aanval van Disney & Streamz/HBO, en The Devil all the Time is de eerste in de lijst van deze week.

Tom Holland in The Devil all the Time recensie in Netflix België

The Devil all the Time mag misschien mooie namen in zijn cast hebben, maar om het echt verbluffende content te noemen, is een ander paar mouwen. De opbouw door regisseur Antonio Campos is traag met een ritme & vertelstijl die doet terugdenken aan The Ballad of Buster Scruggs door de Coen Brothers. Hoewel de beelden best schokkend zijn met momenten, blijft het gewelddadige wat uit en ook de editing wordt niet altijd scherp afgewerkt. Na een half uur begint The Devil all the Time zelfs langdradig te worden en ben je blij dat namen zoals Tom Holland, Robert Pattinson of Jason Clarke op het scherm komen om je ergens wakker te houden (geen enkel castlid zet een baanbrekende prestatie neer, maar kom). Echter blijft dit verhaaltje vol personages die elkaar kruisbestuiven zoals Steven Soderbergh dit introduceerde met Traffic niet duren en met een speelduur van over de 2 uur moet je een scherpe editing hebben om het publiek te intrigeren. Het plot met het werk van God als een leidraad spreekt ook weinig tot de verbeelding. Tot slot loont het wel de moeite om doorheen The Devil all the Time te zitten, gezien we aan het einde knipogen krijgen naar filmklassiekers zoals Deer Hunter & zelfs Heat met als kerst op de taart een ware face-off tussen 2 gerenommeerde Avengers-castleden.

Kortom, ondanks het voortreffelijke einde hadden we meer verwacht van The Devil All the Time op Netflix. Met zo’n cast zat hier meer in voor regisseur Antonio Campos. Waarom toch altijd zo nodeloos de speelduur van een film uitrekken om serieus genomen te worden?

The Devil All the Time recensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter