The Current War recensie [Director’s Cut]

The Current War recensie [Director's Cut]The Current War: Director’s Cut ***

Regie: Alfonso Gomez-Rejon (Hunters, Chambers)

Met Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Katherine Waterston, Tom Holland, Nicolas Hoult, Corey Johnson, Oliver Powell,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van andere historische drama’s zoals The Imitation Game, Official Secrets & Richard Jewell.

Het verhaal: Verenigde Staten aan het einde van de 19de eeuw. We volgen de uitvinders Thomas Edison (& George Westinghouse die beiden een manier hebben gevonden om elektriciteit te distribueren over het Amerikaanse continent. Als de 2 verwikkeld raken in een technologische wedloop staat er meer op het spel dan alleen het aan krijgen van een lamp, maar ook de toekomst van het Amerikaanse huishouden. 

Een teleurstellende Nicolas Hoult in The Current War recensie

Ons verdict: Met ons (overnatig) smartphonegebruik zou je haast niet geloven dat er een tijd was waarin mensen geen licht konden aansteken in huis met één druk op de knop. Maar kijk, The Current War brengt ons naar de tijd waarin elektriciteitsnetwerk werd uitgevonden en we krijgen als hoofdspelers 2 toppers in deze film: Benedict Cumberbatch & Michael Shannon.

Benedict Cumberbatch in The Current War recensie

Van de 2 is duidelijk dat Shannon beter uit de hoek komt als Westinghouse dan Cumberbatch die toch wat moeite heeft met de rol van uitvinder & Amerikaanse publiekslieveling Thomas Edison. Doctor Strange haalt er wel meer uit dan de jongeren op de set, respectievelijk Katherine Waterston, Tom Holland & vooral Nicolas Hoult die wel wat ontgoochelt als Nicola Tesla. Of is zijn rol gewoon te min geschreven? Anyway, het scenario van The Current War is niet van topkwaliteit, maar gezien deze meerwaardefilm in de storm van #MeToo moest vechten met een teloorgaande Harvey Weinstein, is deze Director’s Cut een aanvaardbaar product geworden waarin mensen die interesse hebben in electriciteit, batterijen en uitvindingen aan hun trekken komen.

Kortom, The Current War is geen Imitation Game, maar mag zeker je aandacht verwachten tijdens dit miniem zomer-releasejaar. Pik dit mee iTunes & consoorten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter