Spider-Man Far from Home recensie op Telenet Play More

Spider-Man Far from Home recensie op Telenet Play MoreSpider-Man: Far from Home ****

Regie: Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Homecoming)

Met Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Zendaya, Marisa Tomei, Cobie Smulders, Jacob Batalon, Angourie Rice,…

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Spider-Man: Homecoming, Iron Man 3, The Avengers: Endgame.

Het verhaal: Spider-Man: Far from Home speelt zich af na de gebeurtenissen van The Avengers: Endgame. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Tijdens deze vakantie wordt hij benaderd door Nick Fury in een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio.

Spider-Man Far from Home recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Mythologie… Dat is hetgeen waar de Marvel Cinematic Universe op draait met de monsterlijke proporties die Captain Marvel (1,128 miljard dollar) & The Avengers: Endgame (2,744 miljard dollar) namen aan de internationale box office en dat is met Spider-Man: Far from Home, de inmiddels 2de Spider-Man-film uit de Marvel Cinematic Universe, niet anders. De film door regisseur Jon Watts leverde maar liefst 1,132 miljard dollar op wereldwijden zorgde ervoor dat Sony vertrouwen kreeg om de Spider-Man-franchise opnieuw tot zich te nemen. Inmiddels weten we al dat er verzoening is tussen Disney & Sony en dat personages zoals Tom Holland’s Spider-Man & Michael Keaton’s Vulture zich ook tot de SpiderVerse van Sony mogen begeven.

zet zijn succesvolle Spider-Man-poging van de vorige keer terug verder met namen zoals Tom Holland, Zendaya, Jacob Batalon & Marisa Tomei die terugkomen & Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Cobie Smulders & Jake Gyllenhaal die het verhaal van de populaire superheld ondersteunen.

Tom Holland & Jake Gyllenhaal in Spider-Man Far from Home recensie op Telenet Play More

Veel heeft te maken met de uitstekende Spider-Man: Far from Home die de eer heeft om één van de beste scenario’s uit de MCU te hebben. Het plot is niet nieuw als je kijkt naar andere Marvel-films zoals Iron Man 3 in zijn reeks, maar het wordt wel tot in de puntjes uitgewerkt. Tot zo’n niveau dat je effectief tot het einde moet blijven zitten (opgelet, er komen 2 post-credit scènes die echt wel bij het verhaal passen) om ten volle te genieten van de impact van het intelligent script. Fenomenaal. Zoals steeds zit de chemie tussen Peter Parker & MJ goed met Jon Favreau, Samuel L. Jackson, Jacob Batalon & Angourie Rice die de hoofdcast ondersteunen zoals het hoort. Jake Gyllenhaal acteert wel niet op een niveau zoals we hem kennen (Prisoners, Nocturnal Animals & Velvet Buzzsaw zijn dan ook moeilijk te overtreffen), maar hij vervult zijn taak als de nieuwe Mysterio met glans. De special effects zijn één van de beste “niet-Avengers-films” die we tot op heden zagen wat op zich geen verrassing mag zijn met een productiebudget van zo’n 160 miljoen dollar, maar goed, het is toch zo’n 20% minder dan The Amazing Spider-Man-films die schommelden rond de 200 miljoen dollar productiekosten. Een andere kanttekening ligt er echter in de editing, want Spider-Man: Far from Home kijkt niet vlot ondanks het feit dat het een zeer toegankelijke structuur heeft. De film meerdermaals bekijken is dan ook aangewezen en vandaar ideaal om te kijken op Telenet Play More. De humoristische tonen zijn dan weer geslaagd hoewel ze de opbouw van deze Marvel-blockbuster wel niet positief beïnvloeden. Tot slot sluit Spider-Man Far from Home mooi af met legendarische slingershots doorheen Manhattan die de originele trilogie zo groot maakten.

Kortom, de succesvolle chemie uit Spider-Man: Homecoming wordt verdergezet met Spider-Man: Far from Home. Het heeft één van de beste plots uit de Marvel Cinematic Universe en is zonder twijfel één van onze top 5 MCU-films aller tijde.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter