The First Purge recensie

The First Purge recensieThe First Purge **

Regie: Gerard McMurray (Burning Sands)

Met Y’Lan Noel, Lex Scott Davis, Rotimi Paul, Marisa Tomei, Joivan Wade, Luna Lauren VelezSteve Harris, Ian Blackman, Mugga, Patch Darragh, Maria Rivera, Siya, Melonie Diaz,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van de andere Purge-films en andere actiefilms met zwarte actiehelden zoals Wesley Snipes.

Het verhaal: De New Founding Fathers of America winnen de verkiezingen in de Verenigde Staten en starten een sociaal experiment om 12 uur lang wetteloosheid & anarchie toe te laten op Staten Island.

xxx

Ons verdict: De grootste fans waren we al niet van The Purge-franchise, maar met The First Purge hoopten we wat licht aan het begin van de tunnel te zien. Tevergeefs, want spijtig genoeg overtreft deze prequel zelfs andere Purge-films zoals The Purge Anarchy niet. Beschamend.

Waarom? The First Purge ontbreekt hem aan een geloofwaardige en sterke protagonist die gezocht werd in Y’Lan Noel. Laatstgenoemde wordt als drugsbaron herleid tot een zwakke zwarte antiheld waardoor tot onze verbazing de mooie Lex Scott Davis met de eer gaat lopen om het beste uit deze film te komen. Beiden zijn weliswaar niets tegenover het debuut van Rotimi Paul die met zijn rol als Skeletor af en toe een verademing is in The First Purge. Blumhouse Productions verkloot ook een geweldig concept van The First Purge door halstarrig zijn Get Out-succes te evenaren en opnieuw een link naar rassenongelijkheid & -discriminatie te zetten in het horror-scenario. Goed geprobeerd, jongens, maar dat werkt maar één keer, terwijl er met The First Purge zoveel meer mythologie te halen was in het scenario.

Kortom, buiten de acteerprestatie van Rotimi Paul kan je The First Purge maar beter vergeten.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter