Swallow banner

Swallow recensie op Cinema bij je Thuis door Lumière

Swallow recensie op Cinema bij je Thuis door LumièreSwallow ****

Regie: Carlo Mirabella-Davis (Knife Point, The Swell Season) / Producent: Joe Wright (Atonement, Darkest Hour, Anna Karenina)

Met Haley Bennett, Austin Stowell, Denis O’Hare, Elizabeth Marvel, David Rasche, Zabryna Guevara, Lauren Vélez, Laith Nakli, Nicole Kang, Babak Tafti,…

Speeltijd: 94′

Ga kijken als je hield van Sharp Objects, Serenity & Duelles.

Het verhaal: Tijdens haar zwangerschap ontwikkelt Hunter een dwangmatige eetstoornis, ‘pica’, gekenmerkt door het eten van niet-eetbare dingen zoals knikkers en scherpe objecten. Wanneer haar man haar doen en laten steeds meer controleert, is zij het die op zoek gaat naar de reden voor haar nieuwe obsessie en ontwaakt ze uit haar verdoofde toestand.

Lumière Cinema brengt bioscoopfilms op stream

De setting: Tover je woonkamer om tot knusse cinemazaal, en geniet van premières & actuele bioscoopfilms. Zo vind je op Cinema bij je thuis gloednieuwe films zoals Ema (Pablo Larraín), About Endlessness (Roy Andersson), Swallow (Carlo Mirabella-Davis), The Beast (Jeong-Ho Lee), La Vérité (Hirokazu Kore-Eda), Jumbo (Zoé Wittock),… Ook recente bioscooptitels zoals Parasite (Bong Joon-Ho), A Rainy Day in New York (Woody Allen), All Of Us (Willem Wallyn), Portrait de la jeune fille en feu (Céline Sciamma),… komen er aan bod. Onder de categorie ‘CINEMATEK bij je thuis’ vind je klassiekers die door het Koninklijk Belgisch Filmarchief gerestaureerd zijn (Jeanne Dielman, Any Way The Wind Blows, Vivement Ce Soir,…). Het aanbod wordt uiteraard steeds verder uitgebreid.

Haley Bennett in Swallow recensie op Cinema bij je Thuis door Lumière

Ons verdict: Actrice Haley Bennett staat al een tijdje op de radar van MoviePulp.be. Als Actrice in de Kijker was haar mooie gedaante niet het enige wat ons naar haar toe trok. Haar keuze in projecten met o.m. Girl on the Train, Netflix-film The Red Sea Diving Resort & Hardcore Henry is sowieso al opmerkelijk, maar haar duidelijke aanwezigheid gecombineerd met de magere bijrol die ze kreeg in zowat al deze films toonde ons aan dat Bennett heel wat potentieel had.

Haley Bennett in de rol van haar leven als Hunter in Swallow recensie op Cinema bij je Thuis door Lumière

Swallow heeft van in het begin zijn concept mee, want Amerikaanse films over de gedragsstoornis pica zijn zo dun gezaaid als een dolfijn die in de Venetiaanse kanalen rondzwemt. Maar het is Bennett die de schijnwerper naar zich toetrekt vanaf de eerste minuten met een bijzonder verfijnde finesse die ze helemaal uit de doeken doet in deze Amerikaanse alternatieve film. Swallow gaat en staat sowieso met de acteerprestatie van Haley Bennett, want de Amerikaanse actrice met licht Slavische roots speelt haar rol van huisvrouw Hunter met een fijne slag die afwisselt tussen luchtigheid & ernst. Iets wat we o.m. ook terug zagen in Veerle Baetens’ acteerprestatie in Tabula Rasa & Duelles. Een briefing die ze overduidelijk kreeg van debuterend regisseur Carlo Mirabella-Davis, gezien zijn beelden ook deze trend volgen. De regisseur uit New York toont ook zijn bekwaamheid in het snijden van de filmscènes en de vele symboliek achter ieder schot tonen het beginnend vakmanschap van de man. Iets zegt ons tevens dat producent Joe Wright (regisseur van o.m. Atonement & Darkest Hour) af en toe zijn magisch hand op de productie plaatste. Mirabella-Davis’ stijl doet ergens terugdenken aan het werk van de Griekse duo Yorgos Lanthimos & Efthymis Filippou, maar Carlos houdt het wel luchtiger in zijn geheel hoewel de zwaarte van ieder shockerende scène niet vergeten wordt. Nu al topwerk van de regisseur die kan goochelen met luchtige momenten in zware materie. Tot slot voelt de relatief korte speelduur aan als de perfecte wandeling in het park: Meer dan welkom in COVID-19 tijden.

Kortom, met Swallow heeft Cineart al het beste in huis gehaald van wat we ooit zagen van de distributeur. Fenomenaal werk van regisseur Carlo Mirabella-Davis, producer Joe Wright & zonder discussie de vrouw van de productie: Haley Bennett.

Swallow recensie met Haley Bennett op Cinema bij je Thuis door Lumière

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter