Atonement recensie op Amazon Prime Video

Atonement posterAtonement **** 1/2

Regie: Joe Wright (Pride & Prejudice, Hanna, Anna Karenina)

Met Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan, Benedict Cumberbatch, Juno Temple, Alfie AllenBrenda Blethyn, Harriet Walter,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van een mix tussen Dunkirk & The Duchess.

Het verhaal: Gepensioneerde schrijfster Briony Tallis vertelt het verhaal van haar laatste boek, een autobiografie waarin zij een geheim van het verleden voor de Tweede Wereldoorlog probeert te niet te doen.

Keira Knightley & James McAvoy in Atonement

Ons verdict: Keira Knightley en kostuumdrama’s gaan hand in hand. Er is geen enkele actrice die dit genre zo beheerst op hetzelfde niveau als Spielberg het oorlogsgenre meestert, maar lang niet alle kostuumdrama’s met Keira Knightley zijn goed. Atonement kan je wel één van haar beste werken noemen dankzij de meesterlijke bijdrages van James McAvoy, Benedict Cumberbatch en de regisseur Joe Wright dankzij het verhaal door Ian McEwan. Atonement houdt een fijne balans tussen romantiek & oorlog zonder al te grote en spectaculaire oorlogsscènes, maar komt af en toe wel een tikketje cliché over. Het verhaal leent zich dan ook iets meer tot theater zoals Fences, maar na wat onderzoek is dit nooit naar het theater gebracht en Atonement kan met bepaalde scènes (zoals de scène waarmee het strand van Duinkerken in kaart wordt gebracht) aantonen dat het cinemawaardig is.

Kortom, Atonement is één van de betere oorlogsdrama’s en moet je absoluut achter de kiezen hebben. Sterker nog, wij twijfelen om hem niet in de legendarische filmcollectie op te nemen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter