I Tonya Blu-Ray recensie

I Tonya posterI, Tonya *****

Regie: Craig Gillespie (Million Dollar Arm, The Finest Hours)

Met Margot Robbie, Sebastian Stan, Bobby Cannavale, Allison Janney, Julianne Nicholson, Mckenna Grace, Caitlin Carver, Bojana Novakovic, Paul Walter Hauser,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van Black Swan, The Wrestler & Eddie The Eagle.

Het verhaal: Tonya Harding is één van de grootste schaatstalenten van haar generatie, maar haar sociale context samen met haar Redneckse manieren zorgen ervoor dat ze niet bepaald geliefd is onder het hautaine schaatsmilieu.

Margot Robbie in I Tonya

Ons verdict: Met enkel maar awards voor Allison Janney kreeg deze I, Tonya veel te weinig erkening in het voorjaar van 2018. De filmklassieker door Australische regisseur Craig Gillespie bleef ondergewaardeerd tijdens het prijzenseizoen, hoewel de geweldige acteerprestatie van Margot Robbie gemakkelijk tegenover Natalie Portman’s prestatie in Black Swan kan gezet worden. Heerst dezelfde vloek van Martin Scorsese & Leonardo DiCaprio over Margot Robbie? Dat valt nog af te wachten. Maar één ding is zeker: met zijn perfecte no nonsense-scenario en knalharde dialogen door Steve Rogiers (P.S. I Love You & Stephmom) mag Robbie en de rest van de cast waaronder Allison Janney, Sebastian Stan, Bobby Cannavale & Paul Walter Hauser best fier zijn op het resultaat van I, Tonya. Het feilloze tempo van I, Tonya in combinatie met de geweldige sportshots zijn om als sport- & filmliefhebber om van te smullen.

Kortom, I, Tonya is het beste wat we tot hiertoe zagen in de bioscoop dit jaar. Voeg deze filmklassieker toe aan de filmcollectie!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter