MoviePulp

Edge of Darkness review

edge_of_darknessEdge of Darkness****

Regie: Martin Campbell (Casino Royale)

Met: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston

Speelduur: 115′

Ga zeker kijken als je houdt van volwassen, doorleefde wraakthrillers uit het vroegere oeuvre van Gibson zoals Ransom en Payback.

Het verhaal: Wanneer de dochter van een doorwinterde flik voor zijn neus wordt doodgeschoten, zet hij alles op alles om de schuldigen te straffen. In zijn drieste zoektocht ontrafelt hij een complot dat véél dieper gaat dan hij ooit had kunnen vermoeden … .

Edge of Darkness Mel Gibson

Ons verdict: Onze jongste lezertjes denken bij de naam Mel Gibson misschien enkel aan een godsdienstfanaticus die af en toe de ‘boekskes’ vult met verhalen over arrestaties voor dronken rijden, en huwelijksperikelen met véél te jonge Russische modelletjes. Maar zij dwalen, naast een gevierd cineast (Braveheart, Apocalypto) is Gibson eerst en vooral een fantastisch acteur die in de jaren ’80 en ’90 met recht en reden één van de grootste filmsterren op deze planeet was. Na een afwezigheid op het scherm van 8 jaar keert de Australiër nu terug in deze Edge of Darkness. Toegegeven, zijn ‘comeback‘-film bewandelt wel zeer betreden paden, niet in het minst voor Gibson zelf die in het verleden al meer dan één losgeslagen flik neerzette in niet toevallig z’n meest iconische films, Mad Max en Lethal Weapon. Echter, naast de sobere maar trefzekere regie van Martin Campbell, een degelijk script van William Mohanan, en enkele keiharde actietaferelen, is het toch vooral Gibson die deze Edge of Darkness boven de middelmaat verheft. Verweerd, verrimpeld, doorrookt en doorzopen, zo hebben we onze (anti-)helden graag. Wat een heerlijke afwisseling met de babyfaces, botox-smoelen en CGI-motion capture figuren die het witte doek dezer dagen veelal bevolken! Edge of Darkness is verre van grootste cinema. Daarvoor ontbreekt het aan originaliteit. Maar wie houdt van commerciële thrillers waarin uitstekend geacteerd wordt, met personages van vlees en bloed, en een oerdegelijk script, weet waar ie de komende weken naartoe kan in de bioscoop.

Bekijk ook de trailer nog een keer:

Over de blogger:

De blogger heeft nog geen profiel.

3 commentaren

  • yves on 21 februari 2010 at 10:03

    die wil ik zeker zien. Michel follet vond deze niet goed maar na u bespreking zal ik hem toch gaan zien.

  • Nick on 22 februari 2010 at 10:39

    Zijn vriendin is bijna 40 jaar oud en zijn vrouw en hij zijn in 2006 prive uit elkaar gegaan.

  • The Beaver trailer - MoviePulp & other fiction on 4 december 2010 at 10:46

    […] zijn sterke prestatie eerder dit jaar in Edge of Darkness, gaat het met (de carrière van) voormalige superster Mel Gibson van kwaad naar erger. Amoureuze […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.