Extraction Netflix recensie op Netflix Belgie

Extraction recensie op Netflix België

Extraction Netflix posterExtraction ****

Regie: Sam Hargrave (Reign, The Shoot) / Producent: Joe Russo (Captain America: The Winter Soldier, Avengers Infinity War)

Met Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal, David Harbour, Golshifteh Farahani, Randeep Hooda, Pankaj Tripathi, Priyanshu Painyuli…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van 21 Bridges, 12 Strong, John Wick Chapter 2 & 6 Underground.


Het verhaal: De missie van een geharde huurling wordt een louterende race om te overleven wanneer hij naar Bangladesh wordt gestuurd om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden.

Keiharde actie in Extraction Netflix recensie
Ons verdict: Anthony & Joe Russo zijn van plan om hun zuurverdiende werk van de Marvel Cinematic Universe te laten renderen en na The Avengers Endgame is duidelijk hoe ze dit willen doen. 21 Bridges was een precedent waarin ze één van de hoofdrolspelers uit de MCU in een hoofdrol plaatsten en dit doen ze opnieuw met Extraction dat door Netflix werd opgehaald voor de gelegenheid.

Chris Hemsworth in knalharde Extraction Netflix recensie

Extraction is wel niet een kopie van 21 Bridges, hoewel er grappig genoeg opnieuw bruggen in de schijnwerper staan. Extraction laat eerder terugdenken aan de scherpe editing van Captain America: The Winter Soldier, terwijl gewezen stuntman Sam Hargrave Chad Stahelski achterna gaat door de stijl van John Wick Chapter 2 over te nemen in de actiescènes. Extraction is dus wat het voorspelt in zijn trailers & andere footage: Knalharde actie met achtervolgingsscènes, parcours jumps, intense steekgevechten, spannende showdowns, onmogelijke botsingen, explosies, immense geweren,… Enfin, you get the picture. Het stuntwerk & de actieshots primeren in Extraction. In heel dit gebeuren is Chris ‘Thor’ Hemsworth de gemeenschappelijke deler die opnieuw brengt waar hij goed in is, terwijl regisseur Sam Hargrave zijn ziel blootlegt door trouw te blijven aan zijn roots als stuntman. Kortom, Extraction is echt wel één van de betere actiefilms anno jaren 2010.

Besluit: met Extraction is Netflix terug op dreef voor het filmjaar 2020. Stevige actiefilm door debuterend regisseur Sam Hargrave die (opnieuw) strategisch slim gekozen werd door Joe Russo.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter