The Lighthouse recensie op iTunes

The Lighthouse recensie op iTunesThe Lighthouse ***

Regie: Robert Eggers (The Witch)

Met Willem Dafoe & Robert Pattinson basically

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Hereditary, Gretel & Hansel en de thema’s uit The Shining.

Het verhaal: 2 vuurtorenwachters proberen hun gezond verstand te behouden, terwijl ze in de jaren 1890 op een afgelegen en mysterieus eiland in New England wonen.

Willem Dafoe & Robbert Pattinson in The Lighthouse recensie

Ons verdict: EINDELIJK! Liefhebbers van Film Fest Gent mochten al genieten van The Lighthouse, maar de horrorfilm van A24 kreeg verder geen release in België. Hoezo? Waarschijnlijk de vertaling naar het Nederlands & Frans dat teveel zou kosten vanuit het oud Engels? Geen idee. Voor ons was dat ook een verrassing, alsook het feit dat deze film pas na de lockdown vrijgegeven wordt.

Robbert Pattinson & Willem Dafoe in The Lighthouse recensie

Dat weerhield ons weliswaar niet om te genieten van de verbazingwekkende & hypnotiserende cinematografie door het team van gewezen production designer Robert Eggers die in de regiestoel gaat zitten. Samen met de production design, muziek en de vakkundige tweestrijd tussen Dafoe & Pattinson zijn dit de troeven van The Lighthouse. Het scenario is er weliswaar eentje om niet naar huis over te schrijven hoewel het noties van eenzaamheid & alcoholisme net zoals The Shining mooi verkent. Het gemis van echte horrorelementen die proberen een revival van The Birds te creëren, is ook een feit dat we liever anders hadden gezien. Eggers heeft tot slot de essentie van Hereditary niet begrepen, want hoewel de structuur van The Lighthouse nagenoeg hetzelfde is (wat op zich niet slecht is), vergeet hij wel een bevredigend einde te brengen. Spijtig, want hier zat meer in.

Kortom, geniet van The Lighthouse alsof je aan het kijken bent naar alle afleveringen van de laatste seizoenen van House of Cards. Verder dan wat zattemanspraat stelt het maar weinig voor.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter