The Water Man recensie op Netflix België

The Water Man recensie op Netflix BelgiëThe Water Man ***

Regie: David Oyelowo

Met Rosario Dawson, Lonnie Chavis, David Oyelowo, Amiah Miller, Alfred Molina, Maria Bello,…

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van The Lovely Bones, Cursed, Lord of the Rings: Two Towers & Locke and Key.

Het verhaal: De 11-jarige Gunner wil zijn zieke moeder redden en rent van huis weg om een mythisch wezen te vinden dat naar verluidt de kracht bezit om de dood te slim af te zijn.

De cast van The Water Man op Netflix België

Ons verdict: De coronacrisis heeft het vooral moeilijk gemaakt voor onafhankelijke films om funding te krijgen en door te breken bij het algemene publiek. Dat is zowel in Europa als in de Verenigde Staten het geval geweest. Maar eindelijk is er einde in zicht, dus krijgen we een overaanbod aan heel wat onafhankelijke films in bioscopen waar Cannes 2021 ongetwijfeld nog wat extra aan zal toevoegen. De onafhankelijke film The Water Man, het regiedebuut van acteur David Oyelowo met geld van o.m. Oprah Winfrey, ziet vandaag eindelijk het licht voor ons Belgen op Netflix.

Om het genre te omschrijven van deze film, hebben we al problemen om The Water Man te definiëren, want de Netflix-film houdt een balans tussen fantasy & drama. Maar de eerste langspeelfilm van Oyelowo heeft een zeer coming of age-gevoel waardoor je het al snel gaat vergelijken met andere Netflix-series zoals een Cursed of Lock and Key. Het mythische figuur laat dan weer terugdenken aan films met bomen of reuzen erin zoals Two Towers van Lord of the Rings, The BFG of een A Monster Calls. In ieder geval zijn het niet de zwaargewichten van de productie, Rosario Dawson, Alfred Molina & David Oyelowo, die met de eer gaan lopen, maar eerder valt de sterke prestatie van de 14-jarige Lonnie Chavis op. Van deze jongen gaan we meer horen in Hollywood. The Water Man kleurt ook een beetje Belgisch met het geluidwerk van Peter Baert die zijn oorsprong kent in de film en hij doet absoluut niet onder aan zijn Amerikaanse collega’s met een score die laat terugdenken aan Secret Garden. The Water Man is met 90 minuten speelduur zeker niet langdradig te noemen, maar hij speelt de pannen niet van het dak. Over het algemeen is The Water Man een verzorgde film die een mooie plaats zal kennen in de Netflix Film-bibliotheek.

Besluit: Met The Water Man maakt David Oyelowo een mooi & vakkundig regiedebuut zonder meer. Vanaf dit weekend te zien op Netflix België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter