Gossip Girl 2.0 HBO recensie op Streamz [eerste indruk]

Gossip Girl 2.0 HBO recensie op StreamzGossip Girl ***

Bedenker:  Josh Schwartz & Stephanie Savage

Met Elizabeth Lail, Jordan Alexander, Savannah Smith, Zion Moreno, Thomas Doherty, Emily Alyn Lind, Tavi Gevinson, Eli Brown, Evan Mock, Whitney Peak, Johnathan Fernandez, Jason Gotay, Adam Chanler-Berat, Laura Benanti, Lyne Renée,… & de stem van Kristen Bell

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Pretty Little Liars, Elite & het vorige Gossip Girl, tiens.

Het verhaal: 8 jaar nadat de meest gelezen blog van de Upper Eastside werd opgedoekt, wordt een nieuwe generatie tieners aan de sociale controle van Gossip Girl onderworpen.

Gossip Girl 2.0 HBO recensie op Streamz

Ons verdict: Als er één serie was die de hippe meiden in bars & discotheken bezig hield in mijn tijden, dan was het Gossip Girl wel. De serie uit eind jaren 2000 was the talk of the town en lanceerde eigenzinnige carrières van o.m. Blake Lively, Penn Badgley, Chace Crawford & meer. Met de lancering van HBO Max haalt Warner Bros Discovery terug oude koeien uit de sloot en naast Reunions van Friends, Fresh Prince of Bel-Air & Sex and the City mocht een reboot van Gossip Girl niet ontbreken.

Want het mag dan misschien maar een decennium geleden zijn sinds de laatste aflevering van Gossip Girl, er is heel wat veranderd in de wereld en daar pikt Gossip Girl 2.0 handig op in. De wereld van influencers & social media zijn dus het geraamte van de nieuwe HBO Max-serie die in België te zien is op Streamz, met heel wat elementen uit de originele serie die al snel boven komen drijven. Klopt, ook de millenials komen dus aan hun trekken met de nieuwe Gossip Girl-reboot! Bij een nieuwe reboot hoort een gloednieuwe cast die vooral hip is, maar nog heel wat te leren heeft op het vlak van acteren. Een cringy moment hier & daar is dus niet uitgesloten. Hopelijk krijgen namen zoals Jordan Alexander, Emily Alyn Lind, Thomas Doherty, Eli Brown, Whitney Peak,  Evan Mock & Zion Morena ook 6 seizoenen om wat in de plooi te vallen. Maar niemand kan ontkennen dat de casting op een meer diverse manier is gebeurd. Gossip Girl 2.0 is daarom op het lijf geschreven van Generation Z die vanwege zijn woke-karakter al meteen aanvaard zal worden en al snel verslavend zal aanvoelen na het kijken van de eerste afleveringen. Tot slot ook nog even vertellen dat er de Belgische actrice Lyne Renée de cast vervoegt en daarom opnieuw de week Belgisch kleurt na Peter Baert’s score voor Water Man & de legendarische prestatie van Wout Van Aert in de Tour de France.

Kortom, Gossip Girl 2.0 is een hedendaagse interpretatie van zijn origineel in een wereld vol social media & influencers. Perfect voor Generation Z om verslavend te gaan bingewatchen! Jij weet… XOXO

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter