You S2 recensie op Netflix België

You recensieYou S2 *** 1/2

Bedenkers: Greg Berlanti (You, Arrow, Batwoman)

Met Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers, James Scully, Carmela Zumbado, Jenna Ortega, Chris D’Elia, Robin Lord Taylor, Elizabeth Lail, John Stamos,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Dexter.

Het verhaal: Na de gebeurtenissen van You S1 vlucht Joe naar Californië om er aan zichzelf te werken. Kan hij zijn verleden ontvluchten en tegelijkertijd zijn drang voor moord & liefde bedwingen?

Victoria Pedretti in You S2 recensie op Netflix België

Ons verdict: Netflix is stevig bezig om zijn IP (lees franchises) uit te bouwen na verrassingen zoals Stranger Things, Sex Education, Casa De Papel, maar ook deze You met Penn Badgley in de hoofdrol. In dit 2de seizoen van You ruilde showrunner Greg Berlanti  Victoria Pedretti in voor Elizabeth Lail en we krijgen Robin Lord Taylor die een gastrol vertolkt in You S2 tegenover Shay Mitchell die we al een geluk niet meer te zien krijgen in dit 2de seizoen van You.

Penn Badgley in You Netflix recensie

You S2 is wel een heel ander beestje van zijn voorganger: het unieke stalkerige karakter van Joe Goldberg wordt vervangen door een Dexter-personage die op zoek gaat naar het goede in zijn daden & een drang voor vergiffenis en dat geeft You S2 een heel andere vibe dan zijn voorganger. Hoewel de pilot van You S2 goed van start met een intelligente editing en een fijne bijdrage door Robin Lord Taylor, is het pijnpunt vooral (opnieuw) het middenstuk die voor ons zelfs naar de 2 sterren dook. De aandacht die de personages van Carmela Zumbado & Jenna Ortega kregen, was in onze ogen misplaatst. Op dat vlak zie je dat de makers eerder naar 8 afleveringen hadden moeten kijken of meer tijd nodig hadden om te schrijven aan het middenstuk. Maar het is aan te raden om verder te blijven streamen, want You S2 maakt in zijn laatste 3 afleveringen een stevige comeback en toont o.m. aan dat de nieuwe cast met Victoria Pedretti aan kop een mooie keuze was voor You S2.

Kortom, de room for improvement ging even niet van een leien dakje, maar You S2 recupereert zich zeer sterk met zijn laatste 3 afleveringen en zet mooie openingen voor een 3de seizoen van You.  De vraag blijft echter, staan jullie er nog voor open na zo’n 2 zwakke middenstukken de voorbije 2 jaar?

James Scully in You S2 recensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter