Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus België

Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus BelgiëBlack Widow ***

Regie: Cate Shortland (Berlin Syndrome, Lore)

Met Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz, O-T Fagbenle, William Hurt, Ray Winstone,…

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Captain America: The Winter Soldier.

Het verhaal: Natasha Romanoff, aka Black Widow, wordt geconfronteerd met een gevaarlijke samenzwering die haar terug katapulteert naar haar eigen duistere verleden. Achtervolgd door een kracht die haar kost wat kost ten val wil brengen, moet Natasha afrekenen met haar vroegere leven als spion en met de verbroken relaties uit de tijd voor ze een Avenger werd.

Scarlett Johansson in Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus België

Ons verdict: Het heeft lang op zich laten wachten, maar er is eindelijk een solofilm van de eerste vrouwelijke Avenger Natasha Romanoff en dat komt veel te laat. Neen, we hebben het hier niet over de coronacrisis, maar we hebben het over het feit dat Marvel gewoon na DC met een sterke superheldin komt. Niet dat Black Widow ooit de status van Wonder Woman had kunnen bemachtigen, maar we zijn er zeker van dat ze het beter had gedaan als het doordeweekse Captain Marvel.

Florence Pugh in Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus België

Nu, buiten de feministische discussie gerekend, hadden we van Black Widow vooral verwacht dat het zijn grote broertje Captain America: The Winter Soldier ging achterna gaan, maar niets is minder waar. Regisseuse Cate Shortland, eigenhandig gekozen door Scarlett Johansson zelf, krijgt de kans om haar ding te doen met een bescheiden Marvel Studios-budget van meer dan 200 miljoen dollar en dat betekent vooral dat we de gewoonlijke Marvel-blockbuster voorgeschoteld krijgen met een plot dat effectief vergelijkbaar is met dat van een videogame zoals Stephen Dorff vertelde een aantal dagen terug, maar het is wel een actiefilm vanuit een meer vrouwelijk oogpunt. Wat met al die zogenaamde fake Amerikaans Russische families tijdens de Koude Oorlog? Waarom die seksistische poses van Black Widow?

David Harbour in Black Widow recensie op de VIP-toegang van Disney Plus België

De Romanoffs vormen weliswaar geen goed kwartet samen. Individueel is er altijd wel een goede klik tussen ScarJo & een van de familieleden (bvb. Pugh, Weisz & Harbour), maar bij elkaar komt het disfunctioneel gezin niet goed tot zijn recht. Wij delen de pluim vooral uit aan Ray Winstone die een mooie acteerprestatie neerlegt in Black Widow. Verder is Black Widow zoals verwacht veel te lang met zijn speelduur van bijna 2 uur & een kwartier en de film is gewoon te langdradig vanaf het begin zonder iets bij te dragen aan het personage dat nu in de eeuwigheid is verzilverd.

Kortom, Cate Shortland moet met Black Widow de duimen laten voor Kari Skogland van Falcon & the Winter Soldier. We hadden meer verwacht van deze Black Widow.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter