Finale Falcon & the Winter Soldier banner op Disney Plus België

Falcon and the Winter Soldier recensie op Disney Plus België

Falcon and the Winter Soldier recensie op Disney Plus BelgiëFalcon & the Winter Soldier ****

Bedenker: Malcolm Spellman (Empire) / Regie: Kari Skogland (The Punisher S1, The Handmaid’s Tale, The Walking Dead S7)

Met Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Bruhl, Emily Van Camp, Wyatt Russell, Georges St-Pierre, Julia Louis-Dreyfus,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Punisher S2, Captain America: The Winter Soldier & Black Widow.

Het verhaal: Sam Wilson & Bucky Barnes springen terug in actie met een nieuw wereldwijd avontuur dat hun capaciteiten en geduld op de proef zal stellen. Falcon helpt de Amerikaanse overheid met een missie, terwijl The Winter Soldier probeert zijn trauma’s van het verleden te verwerken.

Anthony Mackie & Sebastian Stan in Falcon and the Winter Soldier recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Het werk van Marvel Studios gaat in mineur van start op het vlak van film met de sluiting van de bioscopen en dat betekent dat de nieuwe Marvel-series op Disney Plus België alle aandacht krijgen! WandaVision is de revelatie van het filmjaar 2021 door naar de hoogste plek te klimmen als meest gestreamde serie in België en nu heeft ook Falcon & the Winter Soldier de fakkel overgenomen.

Anthony Mackie & Sebastian Stan in Falcon and the Winter Soldier recensie op Disney Plus België

Met knalharde actiescène worden we getorpedeerd naar herinneringen van één van de beste (om niet te zeggen beste) Marvel-films aller tijde en dan hebben we het uiteraard over Captain America: The Winter Soldier. Met Civil War erbij zijn de Captain America-films toch (verrassend) één van de sterkste uit de Marvel-stal en Falcon & the Winter Soldier surft mee op die goede kritieken uit het verleden. Maar dat zijn niet de enige flashbacks die we krijgen! Marvel was slim om regisseuse Kari Skogland te betrekken bij de productie, gezien ze quasi een kopie maakt van The Punisher S2 met Falcon & the Winter Soldier. De Canadese regisseuse ontgoochelt niet, hoewel we liever hadden gehad dat Falcon & the Winter Soldier iets meer naar het 1ste seizoen van The Punisher neigde. De verzorgde CGI (meer dan wat we verwachten van een televisieserie, maar een gelijk niveau als pakweg een reeks op een betalende streamingdienst) blijft gedurende het hele seizoen aan, hoewel het wel niet de dure producties van de laatste Avenger-film kan evenaren. Maar dat is misschien een beetje vanzelfsprekend met de monsterbedragen van Infinity War & Endgame. De nieuwe Disney Plus-reeks biedt ook wat we in WandaVision reeds zagen: het gaat nl. dieper in de mythologie van Captain America-strips met knipogen naar Flag-Smasher, U.S. Agent, Batroc the Leaper, Madame Hydra, Battlestar… Maar ook oudere personages die in de MCU maar weinig screentime kregen, passeren op het digitale scherm (Baron Zemo, Dora Milaje van Wakanda, Sharon Carter) en krijgen de nodige aandacht dat ze verdienen. Een iets prominentere rol voor Baron Zemo vinden we persoonlijk wel een gemiste kans, maar de grote haat van fans tegenover Wyatt Russell als de nieuwe Captain America vonden we dan weer een zeer geslaagde casting. Tot slot nog even vermelden dat de geslaagde dynamiek tussen Anthony Mackie & Sebastian Stan wat uitblijft in de pilot, maar diegenen die de serie uitzagen, zullen bevestigen dat dat allemaal goed komt.

Kortom, Falcon and the Winter Soldier zet de traditie van de Captain America-films verder dankzij het sterke regiewerk van Kari Skogland en dat is een goede zaak voor de Marvel-fans die op zijn honger zit na het eindigen van WandaVision & de zomerelease van Black Widow. Nu volledig beschikbaar op Disney Plus België!

Daniel Bruhl in Falcon and the Winter Soldier recensie op Disney Plus België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter