Outside the Wire recensie op Netflix België

xxxxxOutside the Wire *** 1/2

Regie: Mikael Håfström (1408, The Nite)

Met Anthony Mackie, Damson Idris, Pilou Asbæk, Emily Beecham, Michael Kelly,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van Old GuardBright & Altered Carbon S2.

Het verhaal: In de nabije toekomst wordt een dronepiloot naar een oorlogsgebied gestuurd. Hij moet een geheime androïde-officier helpen om een nucleaire aanval te voorkomen.

Anthony Mackie in Outside the Wire recensie op Netflix België

Ons verdict: De coronacrisis biedt opportuniteiten voor streamingdiensten met Amazon & Apple die blijkbaar niet vies zijn om 200 miljoen dollar neer te tellen voor een blockbusterfilm die in bioscopen zou moeten verschijnen. Netflix was beduidend afwezig in die strijd, maar nog steeds beduidend aanwezig in termen van films die op de streamingdienst terecht kwamen in 2020. Dat is voor 2021 niet anders met de populairste streamingdienst van de wereld die een mooie slate aan films ter beschikking zet in 2021 (meer kan je hierover teruglezen op deze post). Van die slate zagen we reeds het voortreffelijke Pieces of a Woman en nu krijgen we Outside the Wire.

Opnieuw Anthony Mackie in een Netflix-productie? Pff, hoor ik jullie al denken. Wel, hij is een populaire acteur die ook deze keer op een (iets) andere manier zichzelf toont, maar we zijn vooral blij dat acteur Damson Idris zoveel screentime krijgt in deze Netflix-blockbuster. Idris’ carrière begon immers met de FX-reeks Snowfall waarvan de pilot werd opgezet door Adil El Arbi & Bilall Fallah en hoewel ze misschien weinig te zeggen hadden in de keuze van hoofdacteur, zien we dat de man mooie stappen maakt dankzij hun samenwerking. Zweedse regisseur Mikael Håfström maakt van Outside the Wire, dankzij zijn ervaring op de set van 1408 & The Nite, een kwaliteitsvolle Netflix-productie hoewel hij duidelijk opnieuw van stijl (cinematografisch alsook filmtechnisch) is veranderd met deze nieuwe film. Tot slot had ik misschien andere keuzes gemaakt in het script om een plot af te leveren zoals deze van Extraction, maar goed. Over de hele lijn is Outside the Wire opnieuw een geslaagde actiefilm op de internationale streamingdienst.

Kortom, Netflix gaat ook in 2021 verder met zijn leuze: vrijdag = filmavond. Outside the Wire kan je daarbij bijna op een niveau van Extraction plaatsen mocht het plot nog ietsjes beter zijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter