Snowfall recensie op STIEVIE

Snowfall posterSnowfall *** 1/2

Bedenkers: Eric Amadio (Stuntmen, After Sex), John Singleton (Boyz n the Hood, 2 Fast 2 Furious, Shaft) & Dave Andron (Justified, Knight Rider) / regie door o.m. Adil El Arbi & Bilall Fallah (Patser, BLACK)

Met Damson Idris, Isaiah John, Malcolm M. Mays, Amin Joseph, Emily Rios, Carter Hudson, Sergio Peris-Mencheta, Juan Javier Cardenas, Angelina Lewis,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Narcos & The Get Down.

Het verhaal: We zien hoe Franklin Saint, een zwarte jongen die woont in de zware buurt van South Central in Los Angeles, de bron wordt van de crackverslaving van de Amerikaanse bevolking in begin jaren ’80.

De cast van Snowfall geregisseerd door

Ons verdict: Wat Netflix doet met zijn Original Series kan FOX ook en terecht. FX, één van de premium Amerikaanse zenders van 20th Century Fox, moet niet blozen tegenover grote televisiespelers op de markt met topseries zoals Taboo, American Crime Story, Legion & Sons of Anarchy. Met Snowfall wil FX doen wat Netflix succesvol deed met Narcos, maar de bal miste met The Get Down en laat nu die mix het interessante zijn in Snowfall. Zeker als je weet dat onze Belgische trots Adil El Arbi & Bilall Fallah de kans kregen om de eerste 2 afleveringen van deze serie te regisseren.

 

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah is gekend om de controverse niet te ontwijken en FX heeft dit succesvol ingezien. Ze gaven de Brusselaars dan ook de vrijheid om meteen vanaf het begin de toon te zetten voor Snowfall en samen met de heerlijke cinematografie van Robert Heyvaert missen zij de boot niet met de pilot. Sex, drugs & rock ‘n roll spetteren verder genoegzaam op het kleine doek, terwijl Damson Idris zoals één nu al gevestigde waarde over het scherm walst. De inbreng van schrijver & regisseur John Singleton is ook opvallend met een vibe dat een combinatie is van diens Boyz n the Hood en een heerlijk recente hiphop soundtrack om de boel op te frissen. Snowfall ontpopt zich tot slot tot een geslaagd verhaal achter de crackepidemie in de jaren ’80 en hoewel de consistentie soms wat zoek is en de kwaliteit er wat op achteruit gaat naar gelang het seizoen vordert, is ondertekende een grotere fan van Snowfall dan pakweg een Narcos. Ook al zijn de castleden volledig onbekend voor het Europese publiek.

Kortom, FX doet dankzij Adil El Arbi & Bilall Fallah met Snowfall wat Netflix niet kan. Topserie nu te volgen op Q2!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter