Pieces of a Woman recensie op Netflix België

Pieces of a Woman recensie op Netflix BelgiëPieces of a Woman ****

Regie: Kornél Mundruczó (Underdog, Jupiter’s Moon, Johanna )

Met Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Marriage Story.


Het verhaal: Een hartverscheurende thuisbevalling laat een vrouw worstelen met de diepe emotionele gevolgen, geïsoleerd van haar partner en familie door een kloof van verdriet.

xxxxx

Ons verdict: Netflix begint aan een moeilijk pad dit jaar. Niet zo zeer vanwege de concurrentie, maar vanwege zijn eerste film  van het jaar, Pieces of a Woman. De film was reeds te zien op het Film Festival van Venetië en daar ging niet veel mis, wat is dan het probleem? Wel, de positie van acteur Shia LeBeouf die vanwege seksuele aantijgingen meermaals in de pers terecht komt en vandaar heeft Netflix beslist om Pieces of a Woman niet op te nemen als één van zijn Oscarfilms.

Toch vinden we het spijtig dat dit soort zaken het imago van een film ondersneeuwen, want Pieces of a Woman is alles behalve Oscar-onwaardig. Pieces of a Woman heeft nl. een berensterke openingsscène met emoties die van her & der worden gezwierd voor de kijker en hoewel het niveau van deze scène verder niet geëvenaard wordt in de film, werkt het tempo en de kwaliteit van de beelden hypnotiserend. Bovendien neemt Vanessa Kirby de teugels met bepaalde scènes stevig in de handen door één van haar beste prestaties ooit neer te leggen. De tandem met Shia LeBeouf werkt verrassend goed. De manier waarop mannen, vrouwen, familieleden of individuen tout cours omgaan met verlies & rouw wordt tevens mooi in kaart gebracht en daarom laat Pieces of a Woman terugdenken aan het succesverhaal achter Marriage Story. Iets waar Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó best wel trots op mag zijn. Tot slot is de speelduur van Pieces of a Woman verrassend toegankelijk en voelt op geen enkele manier langdradig aan.

Kortom, Pieces of a Woman is misschien het slachtoffer van Shia LeBeouf’s reputatie, maar het is een absolute aanrader op Netflix. Alleen de openingsscène is goud waard en het einde stelt best niet teleur. Kijk dat op Netflix België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter