Marriage Story recensie op Netflix België

Marriage Story recensie op Netflix BelgiëMarriage Story *** 1/2

Regie: Noah Baumbach (The Meyerowitz Stories)

Met Adam Driver, Scarlett Johansson, Azhy Robertson, Laura Dern, Ray Loitta, Merritt Wever, Julie Hagerty, Alan Alda, Mark O’Brien, Wallace Shawn,…

Speeltijd: 136′

Ga kijken als.je hield van While We’re Young, Big Little Lies, Wonder & vooral Kramer vs. Kramer.

Het verhaal: We zien het leven van het gezin Charlie, Nicole & Henry uit elkaar vallen, wanneer Nicole haar carrière als televisieactrice in Los Angeles probeert te volgen & Charlie in New York wil blijven om zijn theatergezelschap naar Broadway te brengen.

Scarlett Johansson &Adam Driver in Marriage Story Netflix recensie

Ons verdict: Hollywood is op het vlak van film altijd goed geweest in entertainment, terwijl Europese (of moeten we beter Franse of Vlaamse) films dan weer meer inzicht geven in meer serieuzere onderwerpen. OK, er zijn de Oscar-films die dat pad trachten te bewandelen om de vele Amerikanen die wekelijks naar de bioscoop gaan uit te dagen en uitzonderingen op de regel bestaan er steeds, maar als rode draad kan het wel tellen. In die rode draad brengt Netflix nu al een tijdje verandering als je kijkt naar pakweg een Roma of Laundromat en met Marriage Story zet het zijn queeste verder om zijn toegankelijkheid te gebruiken voor het succes van de onafhankelijke film.

Marriage Story Netflix recensie met Scarlett Johansson & Adam Driver

Marriage Story werd wereldwijd gejubeld vanwege zijn baanbrekend inzicht in de harde wereld van relatiebreuken (vooral in Amerika dan), maar ons inspireerde het vooral dankzij de heerlijke tweestrijd tussen Adam Driver & Scarlett Johansson die een ware catharsis krijgt zo ongeveer 2/3 ver de film wanneer het koppel de confrontatie lijnrecht aangaat. Echter werkt regisseur Noah Baumbach Marriage Story slordig af met een aantal scènes die erin geplaatst worden om de kijker te misleiden en daardoor de structuur teniet doet. Bovendien hadden we vooral niet alle antwoorden op onze vragen aan het einde van de film, wat er in zekere zin voor zorgt dat we op onze honger zaten. En dat na meer dan 2 uur film. De liedjes aan het einde van Marriage Story voelde eveneens wat arty & misplaatst aan, maar goed. Dat gezegd zijnde, sleurt Marriage Story je meteen van de eerste minuten in zijn verhaal wat op zich wel sterk is en zijn algemene boodschap dat je als familie nooit echt zonder elkaar kunt na een huwelijk is mooi. Tot slot vonden we de cinematografie in het begin  wat te verpixeld en van slechte kwaliteit voor stream. Iets wat we niet gewoon zijn van de internationale grootmeester der streaming.

Kortom, Marriage Story is de moderne versie van Kramer vs. Kramer dat je een betere inkijk brengen in mensen die door een scheiding gaan. Netflix maakt zich op voor nieuwe awards, hoewel wij ons niet aansluiten bij het legendarische.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter