Misfit 3: De Finale recensie op Netflix België

Misfit 3: De Finale recensie op Netflix BelgiëMisfit 3: De Finale ***

Regie: Erwin van den Eshof

Met Djamila, Niek Roozen, Jolijn Henneman, Fenna Ramos, Jill Schirnhofer, Bente Fokkens, Nienke van Dijk, Tinne Oltmans, Nick Schilder, Jeroen van Koningsbrugge, Hanwe, Nicolette Kluijver, Buddy Vedder, Rico Verhoeven, Edson da Graça,…

Speeltijd: 82′

Ga kijken als je hield van De Grote Slijmfilm & K3: Dans van de Farao.

Het verhaal: Julia, Nick & Sterre beginnen het schooljaar goed: ze hebben een contract bij een platenlabel en mogen zelfs optreden tijdens een grote nationale liveshow. Totdat na het samengaan van de twee scholen iedereen van het Olympus College bij hen op Hoogland belandt, inclusief hun eeuwige rivale Babette. Alle squads staan op zijn kop en terwijl Babette haar nummer 1 positie probeert terug te winnen, raken de Misfits bevriend met de verlegen Tara. De Misfits moeten alles op alles zetten om bij elkaar te blijven en hun droom te volgen om de finale van de internationale muziekwedstrijd, de TMA’s, te winnen.

Tinne Oltmans in Misfit 3 De Finale trailer op Netflix België

Ons verdict: YouTube, eCommerce, Disney+, influencers, bol.com, Google Maps, Siri, Netflix, TikTok,… Sinds de jaren 2000 is het alsof de invasie van Oranje opnieuw is toegeslagen in België met de Nederlanders en hun Noord-Hollands streekdialect die alom aanwezig zijn als het over nieuwe technologieën en innovaties gaat. Het Vlaams komt er immers amper aan te pas bij al deze nieuwe technologische evoluties waardoor je al snel als Noordelijke Belg het gevoel krijgt dat je er niet toe doet. Zeker als de Waal voor de zoveelste keer njet zegt tegen een Belgische regering. Enfin, het kan ook anders, want door deze evolutie wordt het Hollands toegankelijker voor de jongere generatie en op deze golf surfen de Misfits al een tijdje mee.

De cast van Misfit 3: De Finale recensie op Netflix België

Net zoals De Grote SlijmfilmProject Gio & De Film van Dylan Haegens proberen de makers van Misfit 3: De Finale jongeren naar Netflix te lokken met Nederlandse influencers die een uitgebreid bereik hebben in de Benelux. Hoofdster Djamila is immers al een tijd lang enorm populair met meer dan 1 miljoen volgers op YouTube en zorgde ervoor dat ze een rol kreeg in Misfit die al 2 films achter de rug heeft. Hoewel we niet kunnen oordelen over voorgaande films, moet we toegeven dat Misfit 3 een Benelux-productie is op niveau met mooie songs in het Nederlands en het Engels. De nodige clichés zijn zoals de meeste Nederlandse film aanwezig (het verwondert niet dat Disney Plus op dat vlak graag Nederland als testmarkt had), maar de combinatie met glitter, kleurvolle smoothies & graffiti lijkt te werken en houden de boel hip & fris. Tot slot houdt Tinne Oltmans als antiheld Babette de Vlaamse eer hoog in Misfit 3: De Finale.

Kortom, Hollandse films zijn niet altijd besteed aan yours truely en de grote social media-verslaving is sowieso aan mij voorbij gegaan, maar met Misfit 3: De Finale heeft Netflix weer een aanvaardbare Nederlandse film op zijn dienst.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter