My Cousin Rachel recensie op Disney Plus Star

My Cousin Rachel posterMy Cousin Rachel **

Regie: Roger Michell (Nothing Hill)

Met Rachel Weisz, Sam Claflin, Iain Glen, Holliday Grainger, Pierfrancesco Favino, Tim Barlow,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van The Favourite, Allied & The Duchess.

Het verhaal: Philip Ashley, een jonge Engelsman van adel, wil wraak nadat zijn neef overleed. Zijn mysterieuze, mooie vrouw Rachel zou verantwoordelijk zijn voor zijn dood volgens heel wat briefwisseling met de familie, maar eens hij Rachel ontmoet, valt hij meteen voor haar verleidelijke charmes.

My Cousin Rachel recensie op Disney Plus Star

Ons verdict: Schrijfster Daphne Du Maurier wordt door germanisten wereldwijd gelauwerd vanwege haar literaire carrière in de 20ste eeuw en regisseur Roger Michell zou door iedere vrouw op aarde gekend moeten zijn vanwege zijn bijdrage in Nothing Hill. Het samenbrengen van deze 2 zou vonken op het witte doek moeten brengen, maar niks is minder waar. Hoewel het verhaal een indrukwekkende 360° kijk brengt op het verdacht gedrag van Rachel Weisz als weduwe Rachel Ashley en de passende gotische kostuums in de film perfect zijn voor het symboliseren van het genre dat Daphne Du Maurier zo goed beheerst, is het tempo in samenspraak met de matige suspense vooral de dooddoener van deze dramafilm. Na bijna 1 uur film heb je nog steeds het gevoel dat je enkel het gedeelte van de trailer hebt gezien en het 2de deel van My Cousin Rachel weet je niet te overtuigen met zijn twistpunten. Bovendien tonen Brad Pitt & Marion Cotillard in Allied heel wat meer passie dan Rachel Weisz & Sam Claflin, tot het niveau dat we de relatie tussen beide acteurs eerder steriel kunnen noemen zoals Johnny Depp & Angelina Jolie in The Tourist. Binnenin het genre van kostuumfilms kunnen we ook eerder het werk van Kiera Knightley aanbevelen tegenover deze My Cousin Rachel, dus we verstaan niet echt de keuze van de filmdistributeur om dit uit te brengen, maar goed. De politiek correct media denkt daar anders over.

Met andere woorden, My Cousin Rachel liep aan onze neus voorbij. Misschien moeten we hem opnieuw bekijken op Disney Plus België nu Star beschikbaar komt in België.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter