Surrogates recensie op Star van Disney Plus België

Surrogates recensie op Star van Disney Plus BelgiëSurrogates***

Regie: Jonathan Mostow (Terminator 3: Rise of the Machines)

Met: Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike, James Cromwell, Ving Rhames,…

Speelduur: 85′

Ga kijken als je houdt van futuristische detectivethrillers zoals I, RobotMinority Report.

Het verhaal: De nabije toekomst, angstig voor de buitenwereld heeft het grootste gedeelte van de mensheid zich opgesloten in huis, ze leven via hun Surrogates: mechanische, sterkere en mooiere versies van zichzelf. Wanneer een wapen opduikt waarmee zowel de Surrogate als de eigenaar kan worden vermoord, breekt er paniek uit. FBI agent Greer bijt zich vast in de zaak … .

surrogates-bruce-willis

Ons verdict: Afgaande op de razend knappe trailers keken wij eind jaren 2000 reikhalzend uit naar deze Surrogates. Jammer genoeg werden de verwachtingen slechts gedeeltelijk ingelost.

Ondanks het interessante uitgangspunt (een ver doorgedreven versie van het voormalige Second Life) schiet deze film nooit echt uit de startblokken. Jazeker, Bruce Willis (de echte, niet zijn Surrogate met belachelijke pruik) is zoals vanouds in goeie doen . Ook Ving Rhames & James Cromwell maken het beste van hun beperkte rollen. En op de schaarse momenten dat de actie losbarst in de vorm van car chases en andere spectaculaire achtervolgingen, zie je dat regisseur Mostow het genre meer dan in de vingers heeft. Surrogates’ grootste probleem is echter dat de makers zichtbaar twijfelden tussen een bloedserieuze aanklacht tegen het verdwijnen van sociaal contact in de immer oprukkende virtuele high tech wereld vol social media, en een actievolle blockbuster. Jammer genoeg falen ze grotendeels op beide vlakken. Inhoudelijk blijft het -op enkele zeldzame momenten na- vrij oppervlakkig, en qua spektakelwaarde is het verwende publiek dezer dagen veel straffer spul gewend.

Conclusie: Geen hoogvlieger, maar Surrogates is zeker de moeite waard om een keertje te streamen, dus neem dat Disney Plus-abonnement met Star in huis aan een korting om te genieten van een meer dan dubbele dosis van Bruce Willis.

"Surrogates" - Official Trailer [HQ]

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.