The Secret Garden recensie op Cinema bij je thuis door Lumière

The Secret Garden recensieThe Secret Garden ***

Regie: Marc Munden (The Third Day, Utopia, Black Sails)

Met Colin Firth, Amir Wilson, Julie Walters, Dixie Egerickx, Isis Davis,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Miss PeregrineHarry Potter & Alice in WonderlandHet verhaal: Wanneer de ouders van de 10-jarige Mary Lennox  komen te overlijden, wordt ze naar het grote landhuis van haar oom in Engeland gestuurd. Hier leert ze haar zieke neefje kennen waarmee ze samen op onderzoek gaat in de honderden kamers en uitgestrekte tuinen van het erf. Ze ontdekken een geheime tuin wanneer ze een mysterieuze deur openen die sinds de dood van haar tante nooit meer werd geopend. 

Lumière Cinema brengt bioscoopfilms op stream

De setting: Tover je woonkamer om tot knusse cinemazaal, en geniet van premières & actuele bioscoopfilms. Zo vind je op Cinema bij je thuis gloednieuwe films zoals Ema (Pablo Larraín), About Endlessness (Roy Andersson), Swallow (Carlo Mirabella-Davis), The Beast (Jeong-Ho Lee), La Vérité (Hirokazu Kore-Eda), Jumbo (Zoé Wittock),… Ook recente bioscooptitels zoals Parasite (Bong Joon-Ho), A Rainy Day in New York (Woody Allen), All Of Us (Willem Wallyn), Portrait de la jeune fille en feu (Céline Sciamma),… komen er aan bod. Onder de categorie ‘CINEMATEK bij je thuis’ vind je klassiekers die door het Koninklijk Belgisch Filmarchief gerestaureerd zijn (Jeanne Dielman, Any Way The Wind Blows, Vivement Ce Soir,…). Het aanbod wordt uiteraard steeds verder uitgebreid.

De jonge cast van The Secret Garden recensie
Ons verdict: Films die de fantasie van kinderen stimuleert, kunnen we alleen maar toejuichen. En sorry, dan hebben we het niet over de voorgekauwde verzinsels van J.K. Rowling, maar pure, onbegrensde creativiteit. Weinig films weten dit in kinderen aan te spreken, maar bij het lijstje van Big Fish & The Imaginarium of Dr. Parnassus mag je nu ook Secret Garden plaatsen.

Toegegeven, Secret Garden is niet zo sterk als een Big Fish, maar de film gebaseerd op het populaire kinderboek van Frances Hodgson Burnett spreekt tot de verbeelding met zijn verhaallijn en leuke visuele effecten. De mythologie zit dus goed doorheen heel Secret Garden, maar de opbouw is echter een ander paar mouwen. Deze is doordeweeks voor een bioscoopfilm en in het algemeen mager te noemen, maar dat is ook deels om de creativiteit in de gedachten van de kijker meer naar boven te laten komen. Een catch-22 dus. De senioren van het gezelschap, respectievelijk Colin Firth, Julie Waters maar vooral Isis Davis, doen een goede zaak, terwijl de jongeren van de cast zoals Dixie Egerickx & Edan Hayhurst maar gemiddeld door de film komen. Tot slot is Secret Garden vrij hapklaar met zijn speelduur van om en bij de 100 minuten.

Kortom, Secret Garden is geen Big Fish of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, maar het zal wel de gedachten van de kijker op hol zetten. Voor de liefhebbers van dit genre!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.