1917 recensie op iTunes

1917 Blu-Ray recensie1917 *** 1/2

Regie: Sam Mendes (Jarhead, Skyfall, American Beauty)

Met Dean-Charles Chapman, George MacKay, Colin Firth, Mark Strong, Benedict Cumberbatch, Richard Madden, Daniel Mays, Daniel Attwell,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van Dunkirk, tiens.

Het verhaal: Op het hoogtepunt van WOI krijgen 2 jonge Britse soldaten Balek & Schofield een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Dean-Charles Chapman en George MacKay in Sam Mendes 1917 recensie

Ons verdict: Met 3 oscars op zak was 1917 de verrassende verliezer op de Oscars 2020 met Parasite die net een Oscar meer in de wacht sleepte. Toch typeert de winst de echte sterke punten van de film, nl. de cinematografie & visuele effects die tot in de puntjes worden uitgewerkt door Britse cineast Sam Mendes & vooral huiscinematograaf Roger Deakins (Blade Runner 2049, The Goldfinch), één van de strafste namen op het moment in Hollywood. Echter is 1917 verder weinig memorabel met hoofdcast Dean-Charles Chapman & George MacKay die na een tijdje geen indruk achterlaten op de netvliezen van ondertekende en namen zoals Colin Firth, Mark Strong, Benedict Cumberbatch & Richard Madden die vanwege het kleine bijdrage naar de achtergrond vervagen.

Kortom, nu beschikbaar op VOD & binnenkort Blu-Ray, maar geef ons maar liever Dunkirk dan 1917. Waarom kreeg Christopher Nolan geen 3 Oscars, Academy?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter