Franchise: 1917

Titel: 1917

Regie: Sam Mendes

CAST: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Daniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan, Claire Duburcq, Colin Firth & Benedict Cumberbatch.

SYNOPSIS: Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield & Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.


Box Office België update (2020 week 2)

Het liet even op zich wachten met de vakantieperiode en vooral ook het feit dat er maar weinig nieuwe films aankwamen, maar hier is hij dan. Onze eerste box office update van het jaar 2020 en deze werd gewonnen door niemand minder dan 1917 die Star Wars IX: The Rise of Skywalker van de troon stootte na 3 weken met een omzet van 640.102 euro in zijn eerste week. Dat is toch iets minder dan verwacht na de recente Golden Globe-buzz, maar we schatten dat deze nog lang zal blijven nazinderen. We kondigden reeds aan dat Star Wars IX: The Rise of Skywalker stevig bovenaan bleef ondanks zijn wissel met FC De Kampioenen 4 in week 52 van 2019. Star Wars 9 heeft nu een resultaat binnen van 5,86 miljoen euro. Daarbij moet het nog steeds die andere Disney-klepper Frozen 2 voorlaten die een machtige 8,83 miljoen euro opbracht, meer dan The Avengers: Endgame vorig jaar. Het Belgische publiek wil ook heel graag een vervolg op Knives Out met een omzet van meer dan 1 miljoen euro (1,06 miljoen euro om exact te zijn). Charlie’s Angels lijkt inmiddels stevig te floppen met een omzet van ‘maar’ 453.851 euro.
Sam Mendes’ 1917 eert de Wapenstilstand in Ieper

Sam Mendes neemt je in het voorjaar van 2020 mee in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog met de nieuwe oorlogsfilm 1917. Bovenaan zie je een korte Belgische featurette van 1917, die naar aanleiding van 11 november 1918 of Wapenstilstand werd gemonteerd, en het toont hoe Sam Mendes met zijn bekende cameraman Roger Deakins (Blade Runner 2049) te werk ging. Voor deze film haalde Sam Mendes (Skyfall, American Beauty, Spectre) trouwens inspiratie uit de verhalen en anekdotes van zijn grootvader Alfred Mendes die oud-strijder was in de Eerste Wereldoorlog en tijdens de Derde Slag om Ieper in België aan het front stond.

Lees verder Sam Mendes’ 1917 eert de Wapenstilstand in Ieper