Achter de schermen van 1917

Sam Mendes’ 1917 eert de Wapenstilstand in Ieper

Sam Mendes neemt je in het voorjaar van 2020 mee in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog met de nieuwe oorlogsfilm 1917. Bovenaan zie je een korte Belgische featurette van 1917, die naar aanleiding van 11 november 1918 of Wapenstilstand werd gemonteerd, en het toont hoe Sam Mendes met zijn bekende cameraman Roger Deakins (Blade Runner 2049) te werk ging. Voor deze film haalde Sam Mendes (Skyfall, American Beauty, Spectre) trouwens inspiratie uit de verhalen en anekdotes van zijn grootvader Alfred Mendes die oud-strijder was in de Eerste Wereldoorlog en tijdens de Derde Slag om Ieper in België aan het front stond.

Cameraman Roger Deakins creëerde een indrukwekkende onafgebroken tocht van de 2 hoofdacteurs tijdens hun tocht door het oorlogsgebied. Maandenlang werden de opnames voorbereid en werd gewerkt met inventieve camerabewegingen en montagetechnieken. Het resultaat is een verbluffende spannende trip die je laat terugkeren naar de allesverwoestende WOI.

Op 8 januari 2020 komt de film 1917, het langverwachte meeslepende oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty), uit in de Belgische bioscoop.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter