Dafne Keen en Amir Wilsonin His Dark Materials S2 recensie op Streamz

His Dark Materials S2 recensie op Streamz

His Dark Materials S2 recensie op StreamzHis Dark Materials S2 **** 1/2

Bedenker: Jack Thorne (His Dark Materials)

Met Dafne Keen, Amir Wilson, Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Andrew Scott, Will Keen,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Golden Compass & Mortal Engines.

Het verhaal: Lyra en Will leren elkaar kennen in een ander universum dan dat van hun zelf. Lyra komt van een wereld waar mensen Daemons hebben, dieren die als een soort verlengenis van hun ziel bestaan. Als één van de 2 pijn voelt of sterft, zal de andere daar zonder genade mee in delen. Will komt uit ons universum. Beide zijn ze door een scheur naar een ander universum in Cittàgazze beland, een vreemde stad op een hoge rots. De stad ziet er verlaten uit op een aantal kinderen na. Lyra en Will besluiten samen te werken en uit te zoeken wat er met de stad is gebeurd en met beide hun vaders die verdwenen zijn naar andere universums. Om meer te weten te komen over Dust, de rode draad doorheen het eerste seizoen, volgt Lyra Will terug naar zijn Oxford. Daar blijkt een onderzoekster te zitten die zich bezig houdt met donkere materie, dat verdacht veel op Dust lijkt.

Lin-Manuel Miranda in His Dark Materials S2 recensie op Streamz

Ons verdict: HBO & BBC hebben wederom de handen in elkaar geslagen om het 2de boek van de His Dark Materials-trilogie in een nieuw seizoen te gieten. Dat kon er niet snel genoeg zijn na de enorme cliffhanger van het 1ste seizoen! Door het verhaal verder open te trekken naar meerdere universums krijgt de serie een steeds hoger tempo. Personages krijgen steeds meer diepgang en er komt meer duidelijkheid over wie wat wil. Toch zijn personages als Marisa Coulter, de moeder van Lyra, een steeds groter wordend mysterie.

De cast van His Dark Materials S2 recensie op Streamz

Naargelang het seizoen vordert komt een oorlog meer naar voor in het verhaal. In het vorige seizoen was het Magisterium nog een irritante hyperreligieuze overheid, nu vormen ze meer een bedreiging, die alles vernietigt dat niet meewerkt aan hun goddelijk idee. Lyra is dan ook een enorme bedreiging voor hen en de scheur die geopend is door Lord Asriel is de grootste godslaster in hun ogen. De machtsstrijd die vervolgens losbarst is te vergelijken met Game of Thrones. Moord en verraad zijn vaste waarden.

Het Magisterium heeft niet enkel Lyra en haar vader als pijnpunt op de agenda. Ook de heksen in het hoge Noorden beginnen zich steeds meer als actieve tegenstanders te positioneren. De conflicten die daardoor ontstaan op hoog en laag niveau vullen de serie verder aan, waardoor er gretig heen en weer wordt gesprongen tussen de verschillende universums en er zelden een rustig moment is in de serie.

Door elementen als fysica en theologie toe te voegen aan de serie krijgt deze spontaan een meer volwassen kant, die prima te pruimen valt. Dit was al deels merkbaar in de eerste serie en zet zich nu verder door, waardoor de serie ontluikt in een sterkt verhaal dat leeft op de nieuwsgierigheid van de kijker. Je wil alleen maar meer te weten komen over de verschillende universums, over de speciale personages die Will en Lyra kruisen en vooral wat het lot is voor die twee. De fantastische beelden, CGI en filmlocaties op zichzelf, maken het verhaal compleet.

Kortom, His Dark Materials S2 is wederom een topseizoen. Te streamen vanaf vandaag op de Home of HBO België, Streamz.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter