Hamilton recensie op Disney Plus België

Hamilton recensie op Disney Plus BelgiëHamilton *** 1/2

Regie: Thomas Kail (Grease Live!, Fosse/Verdon)

Met Lin-Manuel Miranda, Phillipa Soo, Renée Elise Goldsberry, Daveed Diggs, Jonathan Groff, Leslie Odom Jr., Chris Jackson,…

Speeltijd: 160′

Ga kijken als je hield van andere musicals op Broadway, tiens.

Het verhaal: Het leven van één van de founding fathers van de Verenigde Staten, Alexander Hamilton, in een musical.

Phillipa Soo Disney GIF by Hamilton: An American Musical - Find & Share on GIPHY

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Olé! Disney Plus is hier in België en dat betekent dat wij Belgen onze schade mogen inhalen. Disney Plus lanceerde immers de voorbije tijd heel wat films & series en de nakende vraag is dan ook, waar begin je? Met onze vele recensies vandaag hopen we jullie wegwijs te maken om een geschikte keuze te maken. Eén van de titels in de Disney Plus-bibliotheek is Hamilton, de musical die op het weekend van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag het aantal app downloads van Disney+ met 72.4% deed stijgen over de hele wereld. Indrukwekkend!

Lin Manuel Miranda Hamilton GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

Laat ons meteen met de deur in huis vallen… Hamilton is een leuke hedendaagse interpretatie van de Amerikaanse geschiedenis. De productie kenmerkt zich door speels te zijn dankzij het mixen van hip hop, klassieke zang, jazz & beatboxen in een Broadway-musical. Ook de nodige humor is aanwezig met bvb. Jonathan Groff uit Frozen & Mindhunter als het personage van Henry VIII. Hamilton heeft dus een mix aan elementen die ideaal is voor de doorsnee Disney-liefhebber, maar daar horen wij niet bij. Zeker naargelang het euvre volgt, haakten wij af en dat heeft vooral te maken met 2 zaken. Enerzijds is het sowieso al moeilijk in een musical om zowel zang & verhaal simultaan te volgen (een duidelijk pijnpunt die het genre altijd met zich meedraagt), maar anderzijds is er de complexe Amerikaanse geschiedenis waar wij niet goed konden volgen. Misschien hebben we onvoldoende opgelet op de schoolbanken, hoewel we met een House of Cards en andere content toch de basis mee hebben. Hamilton helpt je dus niet om deze geschiedenis gemakkelijk tot jou te nemen. Tot slot moeten we de cast naar de hemel prijzen, want namen zoals Lin-Manuel Miranda, Phillipa Soo, Renée Elise Goldsberry & Daveed Diggs lieten een diepe indruk na op onze trommelvliezen met hun imposante zangtalenten.

Kortom, Hamilton is een musical voor intellectuelen met een hedendaagse interpretatie vol speelse elementen. Straffe kost, maar niet zo voor ons. Wij wachten wel op de effectieve historische verfilming.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter