Lady and the Tramp recensie op Disney Plus België

Een vroege Lady & de Vagebond recensie op Disney Plus BelgiëLady & the Tramp ***

Bedenker: Charlie Bean (The Lego Ninjago Movie)

Met Kiersey ClemonsThomas Mann en de stemmen van Tessa Thompson, Justin Theroux, Sam Elliott, Janelle Monae, Ken Jeong, Benedict Wong,…

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je hield van andere live action verfilmingen van Disney zoals Aladdin & The Lion King .

Het verhaal: Dear & Darling halen een nieuw hondje in huis, een mooie en schattige cockerspaniël Lady. Maar wanneer de familie een kindje verwachten, voelt Lady zich in de steek gelaten en is ze bereid een nieuw leven te starten met de straathond Tramp die het niet zo hoog op heeft met de loyaliteit van mensen.

Een vroege Lady & de Vagebond recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Hoera hoera!! Disney Plus is eindelijk aangekomen in België en dan is het ook tijd om onze tanden te stoppen in de verschillende Originals die er in de bibliotheek te zien zijn. Lady and the Tramp, de live action versie van de gelijknamige cartoon uit de jaren ’50, is één van de eerste films die er te zien was op de streamingdienst van Mickey & co en we konden niet wachten om deze in een romantische mood achter de kiezen te hebben.

Lady and the Tramp op Disney Plus België

Ondanks onze initiële recensie, waarbij we de content uiteraard niet gezien hebben vanwege het feit dat Disney Plus niet gelanceerd was in België, moeten we wel toegeven dat Lady and the Tramp doet wat het hoort te doen. Disney kleurt de schattigheid van en de romantiek tussen de verschillende hondenrassen goed in en buiten het einde houdt regisseur Charlie Bean de gekende verhaallijn aan. Echter lijdt Lady and the Tramp (overigens niet beschikbaar in het Nederlands) aan hetzelfde syndroom als The Lion King: het was oorspronkelijk een kinderverhaal en heeft dus maar weinig te bieden op het vlak van plot. Bovendien haalt de maker er ook voor ons een aantal essentiële zaken uit (vooral naar de ontknoping toe) waardoor we niet kunnen zeggen dat de live action versie de originele cartoon overstijgt. Tot slot moeten we de fijne computereffecten weer prijzen, want ze geven honden zoals Lady, Tramp, Trusty, Peg, Bull, Rex en meer een realistisch waar en aangenaam gezicht.

Kortom, Disney Plus is eindelijk in België en Lady & the Tramp is de eerste film die je achter de kiezen moet hebben om in de sfeer van het Disney Plus-aanbod te komen. Voor de liefhebbers, want de cartoon is toch beter dan de film!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.