The One and Only Ivan recensie op Disney Plus België

The One and Only Ivan recensie op Disney Plus BelgiëThe One and Only Ivan ** 1/2

Regie: Thea Sharrock (Me Before You)

Met Bryan Cranston, Ramon Rodriguez, Ariana Greenblatt & de stemmen van Sam Rockwell, Angelina Jolie, Danny DeVito, Helen Mirren, Phillipa Soo,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Het Beestenbos is Boos & Dumbo.

Het verhaal: Ivan is een zilverrug gorilla van 180 kg die de hoofdattractie is van een winkelcentrum in de Verenigde Staten. Samen met zijn vrienden Stella de Olifant, Frankie de Zeehond, Murphy het Konijn, Hendrietta de Kip, Snickers de Poedel en Thelma de Papegaai proberen ze iedere dag een lach te toveren op de gezichten van kinderen in het circus. Maar het circus onder leiding van Mack is verlieslatend, dus haalt hij een nieuwe publiekstrekker in huis…

Bryan Cranston in The One and Only Ivan recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Tim Burton’s donkere versie van Dumbo moet bij bepaalde mensen van The Walt Disney Company in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Het Huis van de Muis heeft het niet zo voor de ongenaakbare status van de regisseur en vertrouwt eerder op het creatief proces van de hele crew (inclusief producenten die graag veilig keuzes maken tegen de wil van de regisseur in). Het werpt in sommige gevallen zijn vruchten af als je kijkt naar de recente Avengers-films, de Frozen-franchise of Favreau’s werken met Lion King, maar soms krijgt het ook heel wat kritiek als je kijkt naar het recente Star Wars IX-verhaal.

Bryan Cranston in The One and Only Ivan recensie op Disney Plus België

We vrezen dat One & Only Ivan aan hetzelfde spectrum zal staan als de recente Star Wars-films, want het is vooral een schaamteloze kopie van Dumbo in zowel zijn context als het kiezen van personages. The One and Only Ivan kent bovendien een slecht begin met een povere opbouw die vooral gericht is op kinderen. Het middenstuk brengt ook niet veel, met de animatie van de verschillende dieren die je moet entertainen, maar na een Lion King of Mowgli niemand meer verbaast. Namen zoals Bryan Cranston, Sam Rockwell, Angelina Jolie & Danny DeVito brengen ook weinig soelaas. Tot slot trekt het einde de boel nog iets of wat recht, maar in het algemeen blijft het ondermaats voor zowel Disney als regisseuse Thea Sharrock.

Kortom, The One and Only Ivan is Disneyvoer tot en met. Ideaal voor Disney Plus, al een geluk dat het zijn afspraak met de bioscoop miste.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter