The Secret Garden filmrecensie

The Secret Garden recensieThe Secret Garden ***

Regie: Marc Munden (The Third Day, Utopia, Black Sails)

Met Colin Firth, Julie Walters, Dixie Egerickx, Amir Wilson, Isis Davis,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Alice in Wonderland & Harry Potter.

Het verhaal: Als de ouders van de 10-jarige Mary Lennox  overlijden, wordt ze naar haar oom in Engeland gestuurd. In het grote landhuis ontmoet ze haar zieke neefje Colin, die eigenlijk niet het huis uit mag. Samen gaan ze op onderzoek uit in honderden kamers en uitgestrekte tuinen. Daar ontdekken ze een mysterieuze deur die toegang geeft tot een geheime tuin die sinds de dood van haar tante niet meer open is geweest.

De jonge cast van The Secret Garden recensie

Ons verdict: Films die de fantasie van kinderen stimuleert, kunnen we enkel maar applaudisseren. En sorry, dan hebben we het niet over de voorgekauwde verzinsels van J.K. Rowling, maar pure, onbegrensde creativiteit. Weinig films weten dit in kinderen aan te spreken, maar bij het lijstje van Big Fish & The Imaginarium of Dr. Parnassus mag je nu ook Secret Garden plaatsen.

Toegegeven, Secret is niet zo sterk als een Big Fish, maar de film gebaseerd op het populaire kinderboek van Frances Hodgson Burnett spreekt tot de verbeelding met zijn verhaallijn en leuke visuele effecten. De mythologie zit dus goed doorheen heel Secret Garden, maar de opbouw is echter een ander paar mouwen. Deze is doordeweeks voor een bioscoopfilm en in het algemeen mager te noemen, maar dat is ook deels om de creativiteit in de gedachten van de kijker meer naar boven te laten komen. Een catch-22 dus. De senioren van het gezelschap, respectievelijk Colin Firth, Julie Waters maar vooral Isis Davis, doen een goede zaak, terwijl de jongeren van de cast zoals Dixie Egerickx & Edan Hayhurst maar gemiddeld door de film komen. Tot slot is Secret Garden vrij hapklaar met zijn speelduur van om en bij de 100 minuten.

Kortom, Secret Garden is geen Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children of Big Fish, maar het zal wel de gedachten van de kijker op hol zetten. Voor de liefhebbers van dit genre!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter