The Third Day HBO recensie op Streamz

HBO's The Third Day recensie op Telenet PlayThe Third Day *** 1/2

Bedenker: David Kelly (Utopia) / Regie: Marc Munden (The Secret Garden) & Philippa Lowthorpe (The Crown)

Met Jude Law, Katherine Waterston, Emily Watson, Paddy Considine, Mark Lewis Jones, Naomie Harris, Tom Lawrence,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Apostle, The Lodge, True Detective & Midsommar.

Het verhaal: The Third Day bestaat uit 2 delen: in het 1ste deel – ‘Summer’ – staat Sam centraal. Sam wordt op een mysterieus eiland aan de Britse kust geconfronteerd met zijn eigen verleden. Tijdens de emotionele zoektocht naar zichzelf wordt de grens tussen realiteit & fantasie steeds vager. In het 2de deel – ‘Winter’ – volgen we Helen op datzelfde eiland, zoekend naar antwoorden. Hoewel hun verhalen met elkaar vervlochten zijn, worden de twee nieuwkomers niet meteen verwelkomd door de eilandbewoners, die koste wat kost hun tradities willen behouden…

De setting: Streamz, dat zijn de beste films en series van bij onz. Streamz is een Vlaamse streamingdienst waarmee abonnees een breed scala aan series, films, documentaires en nog veel meer in HD kunnen kijken op verschillende apparaten. Je kan Streamz zowel online als offline, via tijdelijke download, gebruiken. Op Streamz kun je onbeperkt films & series zoals De Bende van Jan de Lichte, Fair Trade, Cold Courage, Baantjer & meer kijken zonder reclame. Tot slot is Streamz de Home of HBO met HBO-series zoals Games of Thrones, Westworld, The Third Day, Big Little Lies, The Undoing & meer die enkel beschikbaar zijn voor België op Streamz.

The Third Day HBO recensie op Streamz België

Ons verdict: Wanneer de doorsnee Belg denkt aan Streamz, gaat iedereen meteen denken aan een uitgebreid aanbod van Vlaamse series & films die op een lokale versie van Netflix lijkt. Velen vergeten echter dat het niet alleen Vlaamse series aan te bieden heeft, maar ook het hele aanbod van HBO en dat zonder de verplichting om een coaxkabel in jouw huis of appartement te trekken of zelfs nog maar Telenet-abonnee te worden. Vrijheid! EINDELIJK!!! Het valt wel mee dat Streamz tegelijkertijd met de lancering van een nieuwe HBO-serie valt: The Third Day met mooie namen in de cast zoals Jude Law, Katherine Waterston, Emily Watson, Mark Lewis Jones & Naomie Harris, & het regiewerk van Marc Munden die we kennen van The Secret Garden & Philippa Lowthorpe die we kennen van The Crown.

HBO's The Third Day recensie op Telenet Play

The Third Day heeft een aantal troeven zoals de altijd geslaagde acteerprestatie van Jude Law, Katherine Waterston & Naomie Harris, maar de belangrijkste is ongetwijfeld de heerlijke cinematografie die ons terugbracht naar True History of the Kelly Gang, True Detective & zelfs het Vlaamse Tabula Rasa. Allemaal stuk voor stuk opmerkelijke content. Met een gelijkaardig (heerlijk) tempo als I Know This Much is True werken Munden & Lowthorpe elk op hun eigen manier (Munden met vormgeving, Lowthorpe met de relaties van de personages) aan het mysterieuze scenario rond een sekte op een eiland dat enkel toegankelijk is zoals de weg van en naar Mont-Saint-Michel in Normandië, maar dat scenario vergt toch heel veel inspanning van de kijker. Het is letterlijk tot het einde van het seizoen wachten tot alles mooi in elkaar valt om de kwaliteit van The Third Day te oordelen. Met hinten in het scenario naar films zoals Midsommar (maar deze keer dan voor de Keltische volkscultuur) houdt het de kijker wel geïntrigeerd, maar toch wordt het wat langdradig na aflevering 2. De cliffhangers in de 2de helft van de reeks zijn meer dan welkom om dan uiteindelijk het hele gebeuren goed tot een einde te brengen in zijn slotaflevering. Weer zijn we blij dat net zoals Lost een eiland de hoofdrol krijgt in een serie, hoewel we The Third Day eerder op het niveau van The Lodge & Apostle plaatsen dan een Midsommar of True Detective S1.

Kortom, The Third Day vergt wat geduld van de kijker, maar het wachten loont. Leuke bingetip voor al je eindelijk klaar bent met al die Vlaamse series op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter