Black-Out recensie op Streamz [eerste indruk]

Black-Out recensie op StreamzBlack-Out ** 1/2

Bedenker: Philippe De Schepper, Bas Adriaensen (Eigen kweek, Vermist) & Geert Verbanck (13 Geboden, Café Derby) / Regie: Joël Vanhoebrouck (Vermist, Eigen kweek)

Met Geert Van Rampelberg, Sara De Roo, Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Matthieu Sys, Tom Van Bauwel, Jelle De Beule, Anna de Ceulaer,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Over Water S2.

Het verhaal: Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand ontvoerd. Ze geeft Michaël Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om haar dochter terug te vinden.

De setting: Streamz, dat zijn de beste films en series van bij onz. Streamz is een Vlaamse streamingdienst waarmee abonnees een breed scala aan series, films, documentaires en nog veel meer in HD kunnen kijken op verschillende apparaten. Je kan Streamz zowel online als offline, via tijdelijke download, gebruiken. Op Streamz kun je onbeperkt films & series zoals De Bende van Jan de Lichte, Fair Trade, Cold Courage, Baantjer & meer kijken zonder reclame. Tot slot is Streamz de Home of HBO met HBO-series zoals Games of Thrones, Westworld, The Third Day, Big Little Lies, The Undoing & meer die enkel beschikbaar zijn voor België op Streamz.

Geert Van Rampelberg & Sara De Roo in Black-Out trailer op VRT Nu

Ons verdict: Ik geloof dat de helft van Vlaanderen in de lucht sprong toen we hoorde dat VRT Vlaase fictie gaat leveren aan Streamz. De andere helft vreest dat zijn series niet meer gratis te zien zullen zijn op VRT Nu, maar sorry, dan begrijp je het niet helemaal. De VRT gaat nooit zijn series enkel betalend aanbieden, want dat gaat tegen hun bestaansreden in. Anyway, dat betekent dat het nieuwe Black-Out integraal & in zijn geheel te zien is op Streamz. Nog een reden om deze fijne Vlaamse streamingdienst in huis te halen.

Black-Out trailer met Geert Van Rampelberg en Sara De Rooop Streamz

Echter hebben we geen al te goed nieuws, want Black-Out is ondermaats voor een serie van onze gerespecteerde Vlaamse omroep. Het begin toont al meteen geen bijster goede editing (zoals zowat de meeste Europese content), maar het is vooral het ongeloofwaardig verhaal met heel wat gaten in het scenario die de nieuwe Vlaamse reeks zo betreurenswaardig maakt. Ik bedoel “de zon scheen wat minder de laatste maanden”, seriously? Ooit gehoord van windenergie?  Of noodgeneratoren voor industrieel gebruik? Of back-up batterijen voor thuisgebruik zoals Goal Zero, Ecoflow, etc.? Sorry, maar van een reeks door de openbare omroep met een kritische blik op het energiebeleid van België verwacht je veel meer. Tot slot is de actie in Black-Out op geen enkele manier te vergelijken met De Dag.

Kortom, de lancering van Black-Out op Streamz valt een beetje in het water. Schaden das…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter