MoviePulp

In productie: Red Sandra door Jan Verheyen

Sven De Ridder, Darya Gantura & Rosalie Charles in Red Sandra door Jan Verheyen

Groot nieuws in het Vlaamse filmland, want regisseur Jan Verheyen (Het Tweede Gelaat, FC De Kampioenen 3: Forever, Team Spirit) is terug na zijn tegenval met De Collega’s 2.0! In de zomer (12 augustus 2019) starten de opnames van Red Sandra, de nieuwste film van regisseur Jan Verheyen in een co-regie met Lien Willaert, die eveneens het scenario van de film schreef.  Red Sandra vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde.

SYNOPSIS:

William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte.  Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

 
Sven De Ridder speelt Sandra’s vader William, terwijl Darya Gantura de rol van moeder Olga vertolkt . De rol van Sandra wordt gespeeld door de piepjonge, debuterende Rosalie Charles. Sven De Ridder heeft sinds zijn langspeelfilmdebuut in Erik Van Looy’s Ad Fundum in 1983 een stevig palmares opgebouwd met rollen in o.a. de tv-series Vermist, Met man en macht en de films Bowling Balls, Frits & Franky en het dit najaar verwachte Torpedo. Het is niet de eerste keer dat De Ridder samenwerkt met Jan Verheyen als je terugdenkt aan Dossier K & Het vonnis. Darya Gantura debuteerde in 2008 in Linkeroever van Pieter Van Hees en was te zien in gastrollen in diverse tv-series en had dragende rollen in o.a. Ella, Code 37, Zuidflank & Cordon. Voor Verheyen is Red Sandra zijn maar liefst 18de langspeelfilm en knoopt hij terug aan bij meer persoonlijke projecten als Het vonnis, Dossier K. & Los. Voor Lien Willaert is het wel haar langspeelfilmdebuut na goed onthaalde kortfilms als Charlotje & De ketchupsong en jarenlange ervaring als regisseur van tv-fictie.

Red Sandra wordt in het najaar van 2020 in de bioscoopzalen verwacht en er zal gedurende 32 dagen gedraaid worden o.a. in en rond Antwerpen, in Rotterdam, Kopenhagen, Londen, Dover en ga maar verder.

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.