Cold Courage recensie op Streamz

Cold Courage recensie op StreamzCold Courage ***

Bedenker: David Joss Buckley (Hinterland, EastEnders, Bride of War) / Regie: Kadir Ferati Balci (Turquaze) & Agneta Fagerström-Olsson (Wallander)

Met Pihla Vittala, Sofia Pekkari, John Simm, Caroline Goodall, Matteo Simoni, Arsher Ali, Jurgen Delnaet, Charlotte Timmers, Peter Coonan, Jacob Eklund, Toni O’Rourke,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Bullets & The Team.

Het verhaal: Het lot van 2 Finse vrouwen in het Verenigd Koninkrijk wordt onlosmakelijk aan elkaar verbonden via de mysterieuze Londense ‘Studio’: een clandestiene groepering die zich inzet voor de zwakkeren in de samenleving.

De setting: Streamz, dat zijn de beste films en series van bij onz. Streamz is een Vlaamse streamingdienst waarmee abonnees een breed scala aan series, films, documentaires en nog veel meer in HD kunnen kijken op verschillende apparaten. Je kan Streamz zowel online als offline, via tijdelijke download, gebruiken. Op Streamz kun je onbeperkt films & series zoals De Bende van Jan de Lichte, Fair Trade, Cold Courage, Baantjer & meer kijken zonder reclame. Tot slot is Streamz de Home of HBO met HBO-series zoals Games of Thrones, Westworld, The Third Day, Big Little Lies, The Undoing & meer die enkel beschikbaar zijn voor België op Streamz.

Sofia Pekkari in Cold Courage recensie op Streamz

Ons verdict: Een Finse man, die ik ongelofelijk respecteer vanwege zijn filmmening, vertelde mij ooit dat Finland geen deftige lokale content heeft. Vanwege de geschiedenis van het land dat deels communisme heeft gekend onder de knoet van Vadertje Staat Rusland was dat nogal logisch en enkel humor kwam aan bod in lokale filmproducties (klinkt bekend, nee?). Het Scandinavisch land doet nu ook een gooi naar het detectieve genre waar de andere Nordic countries zo bekend om zijn met Courage Cold die vanwege de partnership met ViaPlay door Nordic Entertainment Group op Streamz terecht komt hier in België.

Pihla Vittala, Caroline Goodall & Matteo Simoni in Cold Courage recensie op Streamz

De nieuwe Scandinavische crimi-reeks gebaseerd op de succesvolle boeken van schrijver Pekka Hiltunen over het mysterieuze Studio mag dan misschien een goed concept hebben met Vlaamse trots Matteo Simoni in de hoofdcast, zijn uitwerking is onder niveau. Het laat zich vangen aan de typische Europese editing van televisieseries die gewoonweg minder kwalitatief is. Vanwege deze magere editing die je ziet in o.m. scènes die met een simpele fade-out niet goed in elkaar overvloeien of weinig afwisseling in cameraperspectieven per scène, gaat de pilot al meteen slecht van start. Het wordt iets beter in de volgende afleveringen, maar de algemene sfeer van Cold Courage, ondanks zijn 2 spraakmakende vrouwen in de hoofdrol, is vooral vreemd door zijn soms te donkere of te lichte cinematografie in combinatie met wat awkward dialogen. Matteo Simoni krijgt betrekkelijk weinig screentime in zijn nieuwe internationale rol en vloeit niet echt goed over in zijn rol als homoseksuele tech guy. Maar Cold Courage doet er dan weer wel goed aan om personages met een LGBITQ-achtergrond op de voorgrond te plaatsen.

Kortom, Cold Courage is ondanks zijn Belgische invloed niet de beste Scandinavische content die er is. Op dat vlak kan het nog wat leren van Netflix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter