Franchise: Black-Out

Fictie op televisie is nog niet dood: 1,25 miljoen kijkers keken Black-Out op live

Geert Van Rampelberg & Sara De Roo in Black-Out trailer op VRT Nu

Black-Out mag dan misschien niet zo’n succes zijn bij de gemiddelde streamer, het is een dikke hit op de traditionele beeldbuis. Met gemiddeld 1.253.718 kijkers live kunnen we verstaan waarom VRT bereid is om de series naar het buitenland te exporteren. Dat is meer dan het gemiddeld aantal kijkers van het VRT Nieuws in pre-coronatijden en zelfs iets beter dan Undercover S2, hoewel geen record voor fictie (dat staat op naam van Witse met 1,87 miljoen kijkers).

Lees verder Fictie op televisie is nog niet dood: 1,25 miljoen kijkers keken Black-Out op live


Black-Out verkocht aan internationale markten

Of wij het zo’n goed idee vinden, is een ander paar mouwen, maar VRT is trots op het recente Black-Out met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol dat momenteel draait op Eén & Streamz. Onze Vlaamse openbare omroep toont dat vol trots op social media door te vertellen dat de reeks opgenomen is in landen zoals Nederland, Canada, Amerika & Australië. Dat is de zoveelste Vlaamse reeks die naar het buitenland trekt naast Tabula Rasa, Beau Sejour & De Twaalf. Goed nieuws voor de carrières van Geert Van Rampelberg & Sara De Roo, maar hopelijk zien ze in onze buurlanden & bondgenoten voorbij het feit dat er zoiets bestaat als hernieuwbare energie…

Black-Out recensie op Streamz [eerste indruk]

Black-Out recensie op StreamzBlack-Out ** 1/2

Bedenker: Philippe De Schepper, Bas Adriaensen (Eigen kweek, Vermist) & Geert Verbanck (13 Geboden, Café Derby) / Regie: Joël Vanhoebrouck (Vermist, Eigen kweek)

Met Geert Van Rampelberg, Sara De Roo, Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Matthieu Sys, Tom Van Bauwel, Jelle De Beule, Anna de Ceulaer,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Over Water S2.

Lees verder Black-Out recensie op Streamz [eerste indruk]

Black-Out trailer #2 met Geert Van Rampelberg op Streamz

Wat een verrassing dat VRT gaat samenwerken met DPG Media & Telenet  door een heel aanbod aan Vlaamse fictie mee te geven aan de nieuwe Vlaamse Netflix Streamz. Bij lancering zal zelfs één van hun prestige series van het najaar van 2019, Black-Out, te zien zijn op de nieuwe Vlaamse streamingdienst. Met Geert Van Rampelberg (De Dag, Cordon) & Sara De Roo (Vele Hemels, Rosie, Loft) in de hoofdrol, maar Lucas Van den Eynde (Cruise Control, Bastaard, Niet Schieten), Ruth Becquart (Over Water, Gent-West), Nora Gharib (Patser), Michaël Pas (Team Spirit, Gent West, Nymphomaniac), Ikram Aoulad (Het Tweede Gelaat, De Behandeling, De Collega’s 2.0), Violet Braeckman (Vermist, Aspe, Salamander), Louis Talpe (The Racer) & Jelle De Beule (The Best of Dorien B.) doen ook mee in deze meeslepende nieuwe Vlaamse fictiereeks. Geniet van de 2de trailer van Black-Out, vanaf 14 september 2020 op Streamz!

Lees verder Black-Out trailer #2 met Geert Van Rampelberg op Streamz


Geert Van Rampelberg & Sara De Roo in Black-Out trailer op VRT Nu

Eén komt dit najaar met Black-Out, een nieuwe fictiereeks rond het energiebeleid in België. Nee, grapje. In de hoofdrol krijgen we Geert Van Rampelberg (De Dag, Cordon), maar ook Sara De Roo (Red Sandra) als eerste minister die samen met de rest van het land in de ban zij van een complete elektriciteitspanne. Andere castleden zijn niet van de inste met Lucas Van den Eynde (Niet Schieten, The Team 2, In de Gloria), Ruth Becquart (Over Water, Gent-West, Dode Hoek), Nora Gharib (Patser), Michaël Pas (Nymphomaniac vol. 2, Cordon), Ikram Aoulad (De Collega’s 2.0, Over Water), Violet Braeckman, Mathijs F Scheepers (De Collega’s 2.0), Louis Talpe (The Racer, Niet Schieten), Matthieu Sys, Tom Van Bauwel, Jelle De Beule (The Best of Dorien B) & Anna de Ceulaer.

Lees verder Geert Van Rampelberg & Sara De Roo in Black-Out trailer op VRT Nu