Het Tweede Gelaat Telenet Play More recensie

Het Tweede Gelaat ****

Regie: Jan Verheyen (Dossier K)

Met: Werner De Smedt, Koen De Bouw, Sofie Hoflack, Greg Timmermans, Marcel Hensema, Jurgen Delnaet, Chris Van Den Durpel

Speelduur: 120′

Deze spannende Vlaamse variant op Se7en en Basic Instinct is nu te bekijken via Telenet Play More.

Het verhaal: De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…

Ons verdict: Wanneer hij ons niet teistert met de zoveelste F.C. De Kampioenen verfilming, lijkt Jan Verheyen het tot zijn missie te maken om de grootste genres uit ’90s Hollywood een Vlaamse toets te geven. Ondertussen al vijf jaar geleden verbaasde Verheyen vriend en vijand met de ijzersterke rechtbankthriller Het Vonnis. Voor de alweer derde verfilming (na De Zaak Alzheimer en Dossier K, red.) van de Vincke en Verstuyft policiers van Jef Geeraerts, mixte de Vlaamse succesregisseur een erotische thriller à la Basic Instinct en een serial killer thriller zoals Se7en.

Dit maakt van Het Tweede Gelaat een (internationaal gezien) weinig originele, maar wel uiterst smakelijke cocktail voor en door volwassenen met als voornaamste ingrediënten: Werner De Smedt in de rol van zijn leven, een stevig scenario dat je twee lang geboeid houdt, sappige dialogen, een onvlaamse dosis dosis bloed en seks, en een retestrakke finale vol actietaferelen die nog maar zelden zijn gezien in onze vaderlandse cinema.

Veel meer vertellen over Het Tweede Gelaat zou mogelijk je kijkplezier vergallen. Geniet er van in deze relatief donkere nazomerse dagen op Telenet Play More op aanvraag! Op Play More Cinema (#300 op je digicorder) gaat Het Tweede Gelaat in prémière, én in roulatie, vanaf 8 september. (Het Tweede Gelaat is overigens ook al een tijdje uit op Blu-Ray en DVD, en ligt links en rechts al in de budgetbakken – oppikken die handel!)

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter