Franchise: Het Tweede Gelaat

Belgische films doen het opnieuw minder goed in 2017

2016 was geen goede jaar voor de Vlaamse film en 2017 ziet er niet veel beter uit volgens officiële bronnen (Cinedata, FCB en VFDB). De Belgische films doen het ook dit jaar minder goed met een daling van -10.5% naar 1.7 miljoen bezoekers ondanks de stijging in Belgische releases. Er werden nl. 45 Belgische releases geteld in 2017 tegenover 36 in 2017. Grootste Belgische films van het jaar 2017 zijn hoodfzakelijk Vlaams en waren FC De Kampioenen 3: Forever (309.692 bezoekers), Big Foot Junior (212.633 bezoekers), Het Tweede Gelaat (206.933 bezoekers), Le Fidèle (134.961 bezoekers) & Helden Boven Alles (107.972 bezoekers). Het algemene bioscoopbezoek ging erop vooruit met een licht stijging van +0.76% om neer te komen op zo’n 19,5 miljoen bezoekers in 2017. Deze cijfers heeft het grotendeels te danken aan de investeringen die bioscoopuitbaters (lees Kinepolis met IMAX & 4DX) maken in hun zalen. De Belg kocht een bioscoopticket aan een gemiddelde prijs van 8.23 euro en ging gemiddeld bijna 2 keer naar de bioscoop in 2017.

Lees verder Belgische films doen het opnieuw minder goed in 2017


Het Tweede Gelaat recensie

Nieuwe poster van Het Tweede GelaatHet Tweede Gelaat ****

Regie: Jan Verheyen (Dossier K, Vermist, Het Vonnis)

Met Koen De BouwWerner De Smedt, Greg Timmermans, Hendrik Aerts, Jurgen Delnaet, Chris Van den Durpel, Hilde Heijnen, Sofie Hoflac, Sven De Ridder, Greet Verstraete, Kim HertogsMark Arnold, Christel Domen,

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van andere Vlaamse thrillers door Verheyen zoals Vermist & Dossier K.

Lees verder Het Tweede Gelaat recensie

WEDSTRIJD: Win gratis bioscooptickets voor Het Tweede Gelaat door Jan Verheyen

Nieuwe poster van Het Tweede Gelaat

Vergeet Le Fidèle, het is tijd voor Het Tweede Gelaat om vanaf 25 oktober 2017 in Belgische bioscopen te schieten en jullie favoriete filmblog MoviePulp.be is weer van de partij om jullie te voorzien van gratis bioscooptickets. Maak kans door onze Facebook-pagina te liken en onderaan deel te nemen aan de wedstrijd. Veel succes!

Lees verder WEDSTRIJD: Win gratis bioscooptickets voor Het Tweede Gelaat door Jan Verheyen


Tweede Gelaat trailer door Jan Verheyen

Werner De Smedt en Koen De Bouw als Vincke & Verstuyft in Het Tweede Gelaat door Jan Verheyden

De nieuwe trailer van Het Tweede Gelaat is hier! De inmiddels 3de film uit de Jef Geeraerts-boekenreeks Vincke & Verstuyft komt in het najaar naar Belgische bioscopen en net zoals zijn voorganger Dossier K gaat regisseur Jan Verheyen aan het werk om het laatste deel in ere uit te brengen. Als castleden zijn Koen De Bouw (De Premier) en Werner De Smedt (De Zaak Alzheimer) terug van de partij ondersteund door o.m. Greg Timmermans (BenX, Dossier K), Hendrik Aerts (Het Vonnis), Jurgen Delnaet (Halfweg), Chris Van den Durpel (Marina), Hilde Heijnen, Ikram Alouad & de mooie Sofie Hoflack. In dit 3de deel wordt de vriendschap tussen beide commissarissen op de proef gezet na een reeks gruwelijke moorden. We zijn benieuwd of Het Tweede Gelaat het niveau van Se7en of De Zaak Alzheimer aanhouden. Tweede Gelaat trailer door Jan Verheyen, vanaf 25 oktober 2017 in Belgische bioscopen.

Lees verder Tweede Gelaat trailer door Jan Verheyen