Fictie op televisie is nog niet dood: 1,25 miljoen kijkers keken Black-Out op live

Geert Van Rampelberg & Sara De Roo in Black-Out trailer op VRT Nu

Black-Out mag dan misschien niet zo’n succes zijn bij de gemiddelde streamer, het is een dikke hit op de traditionele beeldbuis. Met gemiddeld 1.253.718 kijkers live kunnen we verstaan waarom VRT bereid is om de series naar het buitenland te exporteren. Dat is meer dan het gemiddeld aantal kijkers van het VRT Nieuws in pre-coronatijden en zelfs iets beter dan Undercover S2, hoewel geen record voor fictie (dat staat op naam van Witse met 1,87 miljoen kijkers).

Interessant om te zien hoe kijkers content op een andere manier kijken via televisie of op stream. Het blijkt dat de streamer een stuk kritischer is dan de traditionele televisiekijker. Of zien we dit verkeerd?

SYNOPSIS: In Black-out raakt België in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in het hele land. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand geeft Michael Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, de opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl zij verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast hij in het duister.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.