Diego Maradona recensie op Streamz Plus

Diego Maradona recensie op Streamz PlusDiego Maradona ****

Regie: Asif Kapadia (Mindhunter)

Met Diego Armando Maradona, Claudia Villafañe, Ciro Ferrara, Dalma Maradona, Diego Maradona Jr., Pelé,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Amy

Het verhaal: Docu over één van de grootste voetballers die de wereld ooit gekend heeft, de Argentijn Diego Armando Maradona.

Diego Maradona recensie op Streamz

Ons verdict: Als jonge knaap kon ik nooit begrijpen waarom de naam Diego Maradona niet in één zin kon worden geplaatst zonder enige vorm van emotie er tegenover bij de generatie van mijn ouders & grootouders. Na het kijken van deze documentaire begrijp je volledig waarom, want voor de gemiddelde Belg zal het altijd de man zijn die ons de kans ontnam om naar de finale te gaan van Mexico 1986, voor de Napolitaan is het de God die de voetbalclub voor het eerste zijn Italiaanse & Uefa-titel bracht, voor de Italiaan is het een nen bon vivant die vanwege zijn flamboyante levensstijl continu in de roddelpers terecht kwam en voor de Engelsman zal hij altijd de valsspeler zijn die met een handspel wist te winnen als vergelding op de Falklandoorlog.

Maradona is sinds jaar & dag een controversieel figuur vanwege het feit dat zijn talent als voetballer zo groot was dat hij zich niet aan de regels hoefde te schikken en daar maakt regisseur Asif Kapadia gretig gebruik van. Toegegeven, de documentaire Diego Maradona is niet anders dan de andere documentaire Amy in zijn opzet & uitwerking, wat de documentaire over de voetbalvedette misschien niet meteen vernieuwend maakt. Maar verdorie, wat kan de man documentaires maken! Tussen meer dan 500 uur aan beeldmateriaal knipt de Brit het perfecte levensverhaal van de Argentijnse sterspeler met een opbouw & structuur om de kijker gedurende meer dan 2 uur mee te sleuren en Diego Maradona is een schoolvoorbeeld van een waardevolle film waar historici alleen maar u kunnen tegen zeggen. Fenomenaal werk dat met het recente overlijden van Diego Armando Maradona de ideale timing is om te kijken op Vlaamse streamingdienst Streamz. Tot slot nog even vermelden dat de heerlijke cinematografie in combinatie met vakkundige muziek jou meteen opnieuw naar de jaren ’80 katapulteert. Wat een nostalgie!

Kortom, wat brengt de documentairemaker Asif Kapadia  een ode voor deze verloren sportheld met Diego Maradona. Rest in Peace, Pluisje! Ge waart ne krak!!!

Diego Maradona (2019): Official Trailer | HBO

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.